Учені з’ясували, де саме цвіль найбільше любить жити у ванній кімнаті

Вчені з Америки знають, де непомітно розмножується цвіль. Якщо про це заздалегідь знати і застосовувати невеликі рекомендації, цвілеві гриби ніколи не з'являтися у вашому домі.

Американські вчені з’ясували, що одне з найбрудніших місць у ванній кімнаті це килимок. Вбиральня – це чудове середовище для розвитку цвілі, так як там завжди підвищена вологість.

Дослідження пишуть, що хороша вентиляція у ванній кімнаті дуже важлива. Якщо її немає, то навіть регулярне прання килимів особливо нічим не допоможе. Тому цвіль завжди буде повертатися у своє улюблене місце.

Учені також стверджують, що матеріал килимка разом з пилом провокує появу цвілі. А це, як відомо, негативно впливає і на дітей, і на дорослих.

Для даного дослідження американські вчені взяли шерсть (натуральний матеріал), нейлон і олефін (синтетичні волокна). Під час експерименту з’ясувалося, що цвілеві гриби можуть проникати в самі волокна шерсті. А ось із синтетичними матеріалами це не вийде.

Недарма більшість килимків для вбиралень виготовляють із синтетичних волокон.

Рекомендується у приміщенні мати вологість повітря на рівні від тридцяти до п’ятдесяти відсотків. Правда, у ванній це зробити важко. Але сильна вентиляція із цим завданням впорається легко. Не забувайте також нею користуватися під час прийняття гарячої ванни або душу.

Важливо підтримувати гігієну всіх килимків у вашому домі. Наприклад, кожні два-три дні пилососьте всі килимки. Також рекомендується мити один раз в тиждень маленькі вироби, а великі килими – раз в два місяці.

Американські фахівці повідомили: «Якщо ви розумієте, що умови вологості у вашій ванній не відповідають нормам, а гігієна приміщення проводиться не так часто, як хотілося б, то просто частіше міняйте килимок».

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як почистити золоті вироби в домашніх умовах?

Нагадаємо, кіт врятував дитину від падіння зі сходів. (Відео)

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.