Пройдіть тест на уважність: для чого його потрібно проходити – факти і міфи

Практикуючись, ви зможете виростити та зміцнити свої «м'язи усвідомленості», так що почуття спокою і нерухомості стане легше досягати в повсякденному житті.

Уважність – це розумова і фізична техніка, за допомогою якої ви можете зосередити увагу на цьому моменті. Перебування наразі допомагає вам визнати, прийняти та впоратися з хворобливими або нав’язливими думками, почуттями та відчуттями.

Практика усвідомленості проста, ефективна, займає всього кілька хвилин і може виконуватися практично в будь-якому місці, тому може стати відмінним доповненням до вашого повсякденній турботі про психічне здоров’я.

Факти

Усвідомленість існує вже 2500 років і є частиною психологічної терапії з 1970-х років.
Уважність може допомогти знизити стрес, підвищити творчий потенціал, поліпшити увагу, робочу пам’ять і концентрацію, а також зміцнити відносини.
Уважність може допомогти впоратися з депресією, тривогою, хронічним болем, суїцидальними ідеями, позбутися від залежності та запобігти рецидивам і розлади харчової поведінки.

Міфи

Уважність не є релігійною або містичної. Це може бути частиною духовної практики, але усвідомленість – це техніка, яку може використовувати кожен.
Уважність – це не спустошення голови. Замість цього ви дозволяєте своїм думкам і почуттям приходити і йти без осуду.
Уважність – це не шлях до радості. Це більш м’який спосіб бути в моменті та впоратися з труднощами.

Як працює уважність

Легко зосередитися на хворобливих спогадах, старі проблеми, тривоги та страхи з приводу майбутнього, особливо в періоди депресії або занепокоєння. Без прив’язки до цього стрес може переповнювати уми.

Усвідомленість – це якір. Зосередившись на теперішньому моменті, зазвичай звертаючи увагу на своє дихання, тіло і почуття, ви можете навчитися дозволяти цим стресових думок і почуттів приходити і йти, не потрапляючи в пастку судження або контролю над ними.

Пам’ятні моменти

Усвідомленість – це не те, заради чого потрібно все кидати. Фактично, це найбільш корисно, коли ви знаходитесь в середині повсякденній діяльності, коли ваш розум схильний блукати в стресових думках і напрузі.

Практикуючись, ви зможете виростити та зміцнити свої «м’язи усвідомленості», так що почуття спокою і нерухомості стане легше досягати в повсякденному житті.

Тому ми пропонуємо вам почати проходити тести на уважність з цього легкого тесту.

Скільки ніг ви бачите?

 ""

Відповідь на наступному малюнку

 ""

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.