Лайфхаки під час відключення світла: чим замінити свічку, яку кашу не треба варити, акумулятор своїми руками

Під час вимкнення електроенергії гостро постає питання, як себе обігріти та забезпечити смачною їжею. Ділимось найголовнішими лайфхаками – все, про що вам потрібно знати

Кожен день українські енергетики працюють над тим, щоб відновити безперебійний доступ до основних благ цивілізації. У цей час мешканці країни спокійно чекають на момент, коли зможуть знову безперебійно користуватись основним благом цивілізації. Пропонуємо корисні лайфхаки, які значно полегшать життя під час блекаутів.

Як забезпечити освітлення в помешканні

Сьогодні людство вигадало чимало девайсів, які працюють на акумуляторах та не потребують живлення від електромережі. Саме такими ліхтариками та лампами можна користуватись, коли в будинку немає світла. Так, якщо електроенергію вимкнули на декілька годин, то можуть ідеально підійти ліхтарі, які працюють від вбудованого акумулятора.

Як забезпечити оселю світлом без електроенергії
Як забезпечити оселю світлом без електроенергії

Втім, можна використовувати старі добрі свічки. Найдешевші – це парафінові, які можна купити практично в будь-якому магазині. Якщо освітлюєте приміщення свічками, не забувайте дотримуватись правил безпеки. Аби уникнути пожежі, свічки можна поставити у високі банки з прозорого скла. Крім того, не забувайте провітрювати приміщення. Свічки також можуть бути гарним варіантом, аби обігрітись.

Прості в приготуванні страви

Аби смачно харчуватись без електроенергії, не обов’язково купувати наворочені газові плитки або інші дорогі девайси. Достатньо закупитись продуктами, які містять всі необхідні корисні речовини та мікроелементи. Без світла найлегше готувати гречку – її можна просто залити гарячою або навіть холодною водою та залишити на 3-4 години.

Крім того, варто купити оливки, мед, консерви, тушонку, квасолю, паштети, сир, молоко тривалого зберігання, арахісова паста, хлібці, хумус, консервовані гриби, свіжі овочі та фрукти, а також квашення (капуста, морква та інше).

Яку кашу краще варити без світла
Яку кашу краще варити без світла

Акумулятор своїми руками

Найпопулярніший спосіб забезпечити зарядом телефони та інші електронні девайси – це придбати спеціальні павербанки. Зазвичай 3-4 штук вистачить, аби забезпечити заряджені телефони для родини на декілька днів. Крім того, існують павербанки, які заряджають не лише телефони, а й ноутбуки. Головне, на що потрібно звертати увагу – це потужність девайсів і місткість. Втім, павербанк можна зробити і власноруч.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.