Кращі рецепти на осінь: смачні страви з гарбуза

Багато хто недооцінює користь гарбуза і нехтують ним, але в такий врожайний час як осінь гріх не включити цей овоч до себе в раціон хоча б на кілька місяців.

Запечена куряча грудка з гарбузом

Запечена куряча грудка з гарбузом
Запечена куряча грудка з гарбузом

Для цієї страви вам знадобиться:

· 1 куряча грудка з шкіркою;

· 2 гілочки майорану або орегано;

· Половинка червоного перцю чилі;

· Чверть гарбуза;

· 3-4 столові ложки нежирних вершків;

· Трохи оливкової олії;

· Сіль і перець за смаком.

Гарненько натріть курку сумішшю з солі, перцю і рубаного листя майорану (або орегано). Далі ретельно очистіть чилі від насіння і наріжте його тонкими часточками, потім перекладіть грудку в самий центр форми для випічки і посипте зверху перцем чилі. Після чого наріжте чверть гарбуза тонкими пластинами і розкладіть навколо курячої грудки, потім полийте гарбуз вершками і приправити сіллю і перцем (і своїми приправами за смаком, наприклад, мускатним горіхом для посилення прянощі). Буквально трохи збризніть всі інгредієнти маслом і запікайте десь від 25-ти до 35-ти хвилин при температурі 200 ° C. Курка буде м’якою і пряною, а гарбуз внесе нотку незвичайності в смак.

Гарбузові кекси з горіхами і цитрусової глазур’ю

осінні кекси
Осінні кекси

Ну куди ж без десерту! Необхідно на 12 кексів:

· 400 г очищеного гарбуза;

· 4 яйця;

· 300 г борошна;

· 350 г коричневого цукру;

· 2,5 ч.л. розпушувача;

· Невелика жменя волоських горіхів;

· 1 стручок ванілі (на крайній випадок можна ванілін);

· 1 мандарин;

· 1 лимон;

· 175 мл оливкової олії;

· 140 г сметани (для крему);

· 2,5 ст.л. цукрової пудри (теж для крему);

· Дрібка солі.

Для початку подрібнюємо гарбуз в блендері, а потім додаємо до нього цукор, борошно, сіль, яйця, розпушувач, горіхи, корицю (за бажанням) і оливкове масло – суміш гарненько збиваємо. Потім розподіліть все тісто по формах для кексів і залиште випікатися в розігрітій до 180 ° C духовці на 20-25 хвилин. Для глазурі ж надріжте стручок ванілі уздовж і позбудьтеся від насіння (природно, якщо ви використовуєте ванілін, то цього робити не потрібно). Змішайте терту цедру мандарина і лимона, сік половинки лимона, сметану, цукрову пудру і насіння ванілі (або ванілін) до єдиної консистенції. Після того, як кекси охолонуть, змастіть їх зверху кремом і подавайте на стіл.

spot_img

Схожі статті

Після розлучення з другою дружиною 49-річний Василь Вірастюк часу дарма не гаяв: “У мене народився 4-й син”

Василь Вірастюк ще не встиг завершити процес розлучення з колишньою дружиною Інною, як на найсильнішу людину планети накотила нове кохання і навіть з'явився нащадок.

Готується просто і швидко, а вся сім’я сита. Йдуть ще з дека: соковитий рецепт курячих биточків у підливі

Що приготувати смачного, але щоб не морочитися на кухні, а сім'я залишилася ситою і задоволеною? Сьогодні ми підготували рецепт курячих биточків із підливою, який ідеально підходить для цього.

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.