Як зараз живе Оксана Мала – дівчинка-мауглі з-під Одеси, яка 5 років прожила з собаками в будці

У 1992 році Україна, та й весь світ, потрясла звістка, що в одному з сіл поблизу Одеси, знайдена 8-річна дівчинка-мауглі, яка довгий час жила з собаками.

Час від часу в світі з’являються новини про дітей, знайдених або вихованих в дикій природі – кожен раз такі “мауглі” стають предметом пильної громадської уваги, адже не тільки вченим, але і простим людям цікаво, як працює їхня психіка. В кінці минулого століття така історія трапилася і в межах СНД – близько Одеси (насправді село Нова Благовіщенка відноситься до Херсонської області) виявили 8-річну дівчинку Оксану, яка все своє дитинство провела з собаками. Як так вийшло?

Такий Оксана була, коли її знайшли
Такий Оксана була, коли її знайшли

Бідній дівчинці не пощастило народитися в сім’ї запущених алкоголіків – батьки не тільки не займалися вихованням дочки, але і часто забували про її існування зовсім. Так одного разу вона залишилася на ніч на вулиці, тому що п’яниці в нетверезому стані замкнули двері, забувши перевірити, зайшла чи 3-річна дівчинка додому. Сезон вже передбачав прохолодні ночі, так що єдиним порятунком від нестерпного холоду стала будка з собакою Найдою. Вона спокійно прихистила дівчинку, а згодом стала піклуватися про неї набагато сильніше, ніж рідні батьки.

Так поступово Оксана почала буквально жити з Найдою і її зграєю з інших сусідських собак – вона спала з нею в будці, харчувалася недоїдками і навчилася бігати на четвереньках, гавкати і вити. Так тривало протягом майже 5-ти років, адже до сім’ї алкоголіків рідко хтось заглядав – їх цуралися. Але в один день далека сусідка помітила дивну поведінку дівчинки, яка стоячи на четвереньках її обгавкала.  Жінка викликала органи опіки.

Оксана Мала в 16 років ще мала собачі звички
Оксана Мала в 16 років ще мала собачі звички

Коли служба приїхала, пси заступилися за “свою” – вони кидалися на всіх, хто намагався забрати у них Оксану, так що довелося вдаватися до відволікаючих ласощів. Після порятунку дівчинки її довелося передати в дитячий інтернат, але при цьому багато лікарів зацікавилися випадком і готові були зробити все, щоб адаптувати дівчинку до людського життя.

У 25 років у Оксани з'явився наречений, але вона йому відмовила
У 25 років у Оксани з’явився наречений з Казані, але вона йому відмовила

Її довго вчили ходити прямо, допомагали звикнути до звичайної їжі і якихось норм пристойності. При цьому позитивним моментом виявився той факт, що Оксана трохи розуміла людську мову – сама говорити вона не вміла, але відгукувалася на фрази і звернення.

Уже до підліткового віку вона адаптувалася до однолітків і стала схожою на інших жителів інтернату – крім, хіба що, сильної прихильності до собакам на його території. Вона раз у раз намагалася пронести їх в будівлю і віддати їм свій обід. Але на момент повноліття і випуску вона остаточно стала відчувати себе людиною, знялася в декількох документальних фільмах, зустрілася з батьками – правда, так і не змогла пробачити їх. Зараз вона нічим не відрізняється від інших жінок.

Оксана Мала зараз
Оксана Мала зараз

Оксана живе при психоневрологічному диспансері, працює на стайні, отримує зарплату і нічого в своєму житті міняти не хоче.

Популярне

Схожі статті

Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.