5 фактів про нову першу леді США Джилл Байден, які її відрізняють від Мішель Обами і Меланії Трамп

20 січня 2021 року відбудеться офіційна передача влади в США від Дональда Трампа до новообраного президента Джо Байдена і його команді.

20 січня ввечері (за київським часом) відбудеться інавгурація 46-того президента США Джо Байдена, а це значить, що зміниться не тільки головна особа при владі в Америці, але і носій статусу “першої леді”. Так, після жіночною і впевненою в собі Меланії Трамп її місце займе скромна і працьовита Джилл Байден. Зараз жінці вже 69 років, майже все своє життя вона працювала в сфері педагогіки і збирається продовжувати навіть з чоловіком на новій посаді. Чим ще може бути цікава сама непублічна з майбутніх перших леді?

походження

Якщо заглянути в сімейну історію Джилл, то можна здивуватися серйозністю її роду і коренів: справжнє прізвище її батька до імміграції в США була Джіакоппа, що прямо вказує на італійське коріння.

Джилл Байден в юності
Джилл Байден в юності

Вона перша серед своїх останніх двох попередниць (Мішель і Меланії) вже була одружена до заміжжя з Джо. Байден другий за рахунком її чоловік, а першим чоловіком був футболіст Білл Стівенсон, з яким вони познайомилися ще в коледжі. Незабаром вони одружилися, але вже через п’ять років спортсмен і відмінниця зрозуміли, що не уживуться – і тоді вже Джилл зустріла амбітного тридцятирічного Джо, який і виявився її долею.

Друге заміжжя

Зустріч майбутнього президента і його першої леді відбулася за допомогою брата Байдена, Френка – він переконав Джо запросити дівчину в кінотеатр. Між ними було дев’ять років різниці, і на перше побачення політик прийшов при повному параді, майже в смокінгу.

Джо і Джилл Байден на початку спільного життя
Джо і Джилл Байден на початку спільного життя

Відмінне виховання і ерудиція молодої людини підкорили Джилл. Але навіть незважаючи на закоханість, вона не поспішала погоджуватися на пропозицію офіційно оформити стосунки – і відмовляла Байдену цілих чотири рази.

Прийомні діти

Вся справа в трагічною історії першого шлюбу Джо – колись він був одружений на дівчині на ім’я Нейл, яка народила йому трьох дітей за час їхнього союзу. Але в 1972 році вона з молодшою дочкою Наомі розбилася в автокатастрофі, і Байден овдовів.

Джилл Байден з чоловіком і прийомними синами
Джилл Байден з чоловіком і прийомними синами

Нехай Джилл вдалося знайти спільну мову з його синами, вона серйозно хвилювалася, чи зможе замінити їм мати і що буде в разі розлучення – розбивати хлопчикам серце знову вона б не змогла. Але пройшло пару років, їх відносини зміцніли, і тоді вже пара одружилася.

Смерть сина і участь в антиракових програмах

Через ще однієї сімейної трагедії, що сталася вже в 2010-тих – в 2013 році у Бо Байдена, сина від першої дружини, виявили рак мозку – знамениті подружжя завжди звертали багато уваги охороні здоров’я та благодійності.

Джо Байден з померлим сином Бо
Джо Байден з померлим сином Бо

активна позиція

Джилл активно підтримувала чоловіка під час його посади віце-президента і брала участь в більшості його кампаній, при цьому продовжуючи працювати викладачкою в коледжі Північної Вірджинії. Викладання англійської мови – віддушина для неї і найулюбленіше заняття, так що, незважаючи на всі вмовляння і традиції, вона відмовилася залишати роботу після інавгурації Байдена.

Джил Байден не збирається кидати свою роботу
Джил Байден не збирається кидати свою роботу

Так вона стане першою леді за цілі 200 років, що зберегла посаду після обрання чоловіка на пост президента.

Схожі статті

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.