Історія про жінку-педіатра, яка створила вакцину від коклюшу

Американка Лейла Денмарк є одним з найстаріших педіатрів, який зробив важливий внесок у всесвітню медицину. Жінка створила вакцину від коклюшу.

Ця жінка була з багатодітної сім’ї. Вона була 3-ою дитиною з дванадцяти. Напевно, тому вона присвятила педіатрії усе життя. Так як дуже любила молодших братів і сестер.

Лейла вступила до медичного коледжу, коли її чоловіка Джона Денмарк по роботі відправили в Індонезію. Просто так виїхати з ним вона не могла. Туди не дозволяли брати дружин. Тому дівчина стала на шлях медика. Вона планувала закінчити навчання і переїхати працювати до чоловіка. До речі, вона була єдиною дівчинкою-випускницею Медичного коледжу Джорджії.

Американский педиатр
Американський педіатр

Усі плани Денмарк здійснювалися. Жінка переїхала до Джона, її кар’єра успішно розвивалася. Незабаром вона завагітніла і народила дівчинку.

У той час розвивалася епідемія коклюшу. Коли дочці Лейли було два роки, в сім’ю прийшло горе. Але педіатр Денмарк лікувала і дочку, і інших дітей. Крім цього жінка займалася наукою. Лейла з допомогою інших вчених створила вакцину проти коклюшу. Завдяки їй, здоров’я багатьох дітей покращилось. За це досягнення вона отримала премію Фішера.

Лейла Денмарк
Лейла Денмарк

 ""

Лейла Денмарк присвячувала своїй роботі дуже багато часу. Вона навіть встигла видати дві книги, в якій було багато важливої інформації. Наприклад, жінка написала, що меленьким дітям потрібно плакати. Оскільки це допомагає їм розвинути легені.

На пенсію відомий американський педіатр вийшов у віці 113 років. Після цього, Лейла Денмарк прожила ще рік, і пішла на небеса.

Известный педиатр
Відомий педіатр

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.