Жінки Олександра Лукашенко: дружина, дві офіційні коханки і загони протокольних Ескортниці (фото)

Особисте життя президента Білорусії Александа Лукашенка оповита таємницею і він намагається її не афішувати. З членів його сім'ї народ знає тільки сина Колю. З цієї статті ви дізнаєтеся багато цікавих подробиць про "останньому диктатора Європи ".

Коли людина йде у велику політику, вона повинен бути готовою, що до його особистого життя буде підвищений інтерес. Звичайний білоруський хлопець Олександр Лукашенко в юності навіть не підозрював, що стане самим одіозним правителем початку 21-го століття.

Щоб ви були в курсі – ось скрін записів з трудовій книжці Лукашенка в радянський період.

Це місця роботи О.Лукашенко до перебудови
Це місця роботи О.Лукашенко до перебудови

І ще один скрін:

 ""

Хоча ремарка про “аморальність” можливо доречна в нашій темі. Йшлося про те, що тодішній директор вельми негарно вчинив з однією з радянський робітниць і вступив з нею в зв’язок проти її волі. Було навіть відкрито справу і відразу в той же день закрито. Та сама працівниця радгоспу “Городець” потім потім з двома синами, один з який – копія батька, стала директором радгоспу, який годує білоруську еліту. Тоді говорили про Лукашенка і Лукашка.

Але це справи давно минулих днів. І наша стаття не про те, як Лукашенко став президентом і вже 26 років тримається за це крісло так міцно, що посунути поки ні в кого не вийшло, а про його особисте, заховане за сімома печатками, життя.

Законна дружина і теща №1

Юний Олександр в 19 років одружився на доньці своєї шкільної вчительки.

Олександр Лукашенко під час служби в армії
Олександр Лукашенко під час служби в армії

Вони разом навчалися на історичному факультеті Могильовського педагогічного інституту за спеціальністю “викладач історії і суспільствознавства “.

А. Лукашенко з майбутньою дружиною Галиною Желнеровіч
А. Лукашенко з майбутньою дружиною Галиною Желнеровіч

У 1975 році вони одружилися.

Весілля Олександра Лукашенка
Весілля Олександра Лукашенка

Галина Родіонівна і до сих пір є офіційною і законною дружиною президента. Вона йому народила двох синів – Віктора (зараз очолює НОК Білорусі, помічник з безпеки) і Дмитра (теж член НОК і ще чимось там займається).

Лукашенко з синами на параді Перемоги в Москві
Лукашенко з синами на параді Перемоги в Москві

У 1996 році трапилася оказія:

Історія 1996 року
Історія 1996 року

Журналісти інших видань відразу помчали теж побачити дружину. І побачили.

Дружина Олександра Лукашенка
Дружина Олександра Лукашенка

Як потім розповіла подруга дружини, Галину він з собою в Мінськ не взяв, та вона й не дуже хотіла. Але розлучення їй так і не дав. Вони до сих пір – офіційно чоловік і дружина, але доступи до того місця, де вона живе, перекриті. Хто пробував підібратися лівими шляхами, мали великі проблеми з КДБ Республіки Білорусь.

Маму дружини – Олену Желнеровіч, Лукашенко дуже поважав. Говорив, що якби не вона, то він би ніколи не став президентом.

Олександр Лукашенко з першої тещею Оленою Желнеровіч
Олександр Лукашенко з першої тещею Оленою Желнеровіч

Протеже

Ставши президентом, Олександр Григорович деяких своїх знайомих за попередньою роботою влаштував на хороші посади. Надія Єрмакова стала головою Нацбанку Білорусії, після її замінила ще одна соратниця Тамара Віннікова З нею взагалі дивна історія – в 1997 році жінку звинуватили у величезних грошових махінаціях, слідство тривало два роки, а потім вона дивним чином зникла і знайшлася вже в Лондоні, де живе понині.

Тамара Віннікова
Тамара Віннікова

Ще одна подруга – Надія Котковець, в минулому головний економіст радгоспу, який очолював Лукашенко, була призначена першим заступником міністра сільського господарства.

Мама Колі Лукашенко – коханка №1 і теща № 2

Звичайно, нормальний чоловік без жінки б не зміг. Ми свічку не тримали, але у Лукашенка раптом з’явився ще один син Микола. Вперше свого Колю людям президент вивів на 3 роки – на “будівництво століття” НСК “Олімпійский”. Миколка там гравій розгрібав.

Перший вихід Коли Лукашенко в люди
Перший вихід Коли Лукашенко в люди

Звичайно, зразу виникло питання – а мама хто? Але знаючи круту вдачу Бацьки, все закінчувалося шепотіння на кухнях. Що відбувалося в президентському палаці, було таємницею.

Злі язики теревенили, що це особистий лікар Лукашенка 29-річна Ірина Забельська, яка раптом з простого діагноста УЗД стала головним лікарем Республіканського клінічного медичного центру управління справами президента. Абельская кілька років всюди їздила з Лукашенком, навіть в закордонні поїздки.

Ірина Абельская
Ірина Абельская

Ще одним підтвердженням близькості особистого лікаря було те, що її мама Людмила Постоялко стала міністром охорони здоров’я Білорусі. За очі її називали тещею державного масштабу.

Людмила Постоялко
Людмила Постоялко

Цю жінку називали Залізної леді Білорусі. Коли Постоялко померла в 2007 році, Абельску несподівано звільнили з усіх посад і вона знову стала звичайним лікарем в кабінеті УЗД. Більше поруч Лукашенком її не бачили, хоча через кілька років вона знову стала керувати президентською клінікою. Жінка ніколи не коментує свій зв’язок з президентом і сином.

Особистий лікар №2

Місце Абельської було вакантним недовго – особистим лікарем стала молода блондинка Світлана Коношенко, яку теж стали брати в закордонні поїздки. Про неї відомо мало що, вона до цих пір лікар президента, але останні роки вже з ним не їздить, є інші.

Світлана Коношенко на збиранні врожаю в резиденції «Дрозди», 2014 рік. Джерело: gazetaby.com
Світлана Коношенко на збиранні врожаю в резиденції «Дрозди», 2014 рік. Джерело: gazetaby.com

Модельний бізнес Лукашенко

Білорусь – єдина країна в Європі, де вже майже 25 років існує державне модельне агентство – «Національна школа краси», яку створив сам президент в 1996 році. Він бере участь в якості члена журі конкурсів краси і особисто відбирає фіналісток.

Лукашенко на конкурсі краси
Лукашенко на конкурсі краси

Після багато з дівчат ставали на деякий час супроводжуючими на різні заході. Допомогала дівчатам Анжеліка Агурбаш, яка була ведучою конкурсів. У неї був окремий телефон для особистого зв’язку з президентом.

Танці в Мінську на день Білорусі
Танці в Мінську на день Білорусі. Зліва – Міс Білорусь Марта Голубева

Багато, хто знав про пристрасть білоруського лідера до розумних красунь, привозили йому дівчат для приємного проведення часу. Джерела вказують, наприклад, на російську модель Дарину Коновалову, з якою його познайомив Борис Березовський.

Дар'я Коновалова
Дар’я Коновалова

Упадав президент і за Міс Росія-2002 Світланою Корольової, але дівчина нібито йому відмовила.

Світлана Корольова (ліворуч)
Світлана Корольова (ліворуч)
Світлана Корольова
Світлана Корольова

Після на відпочинок в Сочі Лукашенко літав зі співачкою Іриною Дорофеєвою.

Ірина Дорофєєва
Ірина Дорофєєва

Наступні дівчата президента всі з конкурсів краси. Дарина Шманай два роки була поруч, подейкували, що можливо через неї президент розлучиться з дружиною. Але цього не сталося.

Дарина шманати
Дарина шманати

Її замінила Марії Василевич, яку Лукашенко зробив ведучою державного каналу Білорусь-1.

Марія Василевич
Марія Василевич

У 2017 році усюди за Лукашенком їздила Христина Нявера.

Христина Нявера
Христина Нявера

З 2018 року біля президента нова супроводжуюча красуня, теж фіналістка конкурсу краси Аліна Роскач.

Аліна Роскач
Аліна Роскач

Протокольний ескорт

У Білорусі є абсолютно унікальний вид супроводжуючих – співробітниці протоколу. Це чотири-п’ять дівчат модельної зовнішності, завжди однаково одягнені. Їх поселяють поруч з покоями президента, він їх називає по імені.

Співробітниці протоколу на саміті ОДКБ в Мінську, 2017 рік. Джерело: Комерсант
Співробітниці протоколу на саміті ОДКБ в Мінську, 2017 рік. Джерело: Комерсант

В останній рік Олександр Лукашенко постійно в оточенні красивих дівчат, при його поїздці до Росії, крім Колі, він взяв з собою ще 7 юних красунь, залишивши вдома працівників дипломатичних служб.

 

 

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.