Такий маленький, а вже з нагородами: школяр врятував життя своєму другові

Як всі звичайні діти, вони любили сніг і спускалися з гірки. Але в цей раз, дитяча розвага закінчилася в травмпункті. Історія про те, як маленький герой врятував свого друга.

10 лютого 2018 року Сергій з Архангельської області разом з друзями пішли на крижану гірку Медвежка, яка перебувала між островом Хабарка і Беревеннік. Поки всі хлопці спускалися із гірки, четвертокласник Сергій стояв осторонь. Оскільки у нього був зламаний палець, і рука була в гіпсі. Але хлопчик не втримався і пішов кататися.

Дитині з гіпсом було незручно спускатися, так як гірка була не рівною. Тому хлопці вирішили перейти туди, де було б зручно кататися. Вони пішли на іншу сторону. Дійсно, там все було добре, але в кінці гірки їх зустрічали дерева. Ніхто навіть і не думав, що далі може статися.

Сергій пару раз скотився і чекав хлопців внизу гірки. Наступним спускався Дмитро. І раптом сталося те, чого ніхто не чекав. Ватрушка хлопчика раптово підскочила, і він в’їхав прямо в дерево. Дитина сильно вдарився головою.

Дмитро спочатку навіть встав, але це всього лише був шок. Інші хлопчики посадили йогою на 2 ватрушки. Треба було терміново йти додому. До будинку залишалося два кілометри і телефону ні у кого не було. Третій товариш так злякався, що втік відразу з місця трагедії. Життя потерпілого повністю залежала від четверокласника Сергія.

Рішучий Сергій не розгубився і намагався тягнути друга додому. Жодна з трьох машин, яка проїжджала повз, не зупинилася. Хлопчик сам тягнув товариша цілих 2 кілометри.

Вечір почав наступати, піднявся вітер. Дмитро був без свідомості. Маленький рятівник дуже переживав за товариша. Через його гіпс на руці, йому було складно переміщати ватрушки. Він не міг залишити Дмитра одного, оскільки боявся, що той помре або замерзне.

В результаті Дмитро все-таки потрапив до травмпункту. У хлопчика виявився струс мозку і закрита черепно-мозкова травма. Завдяки Сергію, той не став інвалідом.

1 березня міністр внутрішніх справ Росії, Володимир Колокольцев, вручив школяреві Сергію нагороду «Гаряче серце». Правоохоронні органи також вручили грамоту за героїзм.

Хлопчик отримав нагороду "Горячее сердце"
Хлопчик отримав нагороду “Горячее сердце”

Героя Сергія тепер знають усі. Класний керівник хлопчика Ірина Панова не здивована. Жінка сказала, що він ніколи не залишить свого друга в біді і завжди допоможе. Також вона зазначила, що він вміє дружити, а це не кожній дитині дано.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Дівчина втратила пам’ять після пологів: що робив її чоловік?

Нагадаємо, майже малолітка: шанувальники не впізнали Крістіну Орбакайте.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.