Нетрадиційні цінності Сергія Безрукова – ви дізнаєтеся багато нового

Талановитий актор, культурний і соціальний діяч, небайдужий до актуальних тем - ось в яких основних амплуа ми знаємо Сергія Безрукова.

Здається, він присутній на екранах завжди: якщо не показують кіно, то рекламу. А недавно з ним крутили по телебаченню остросоциальниє ролики щодо поправок до Конституції і важливості політичної свідомості; ще він нерідко коментує світові проблеми в рамках своїх інтерв’ю. Так під час останньої розмови з виданням «Звістка» російський артист висловив своє ставлення до багатьох «неоднозначним» тенденціям сучасності – що ж думає актор про ЛГБТ, толерантності та інших західних «трендах»?

Сергій Безруков
Сергій Безруков

Безрукова по праву можна вважати патріотом Росії і великим шанувальником традиційних цінностей – він не раз висловлювався про свої побоювання щодо майбутнього своєї країни і світу в цілому. Через часом консервативних поглядів йому далеко не завжди близькі ті ідеї, які зараз отримують все більше популярності в західній цивілізації. Так він висловився, що «проповідувати їх би не став».

Сергій Безруков
Сергій Безруков

Але певна терпимість дійсно необхідна – все люди різні, і його творча професія особливо вимагає вміння розуміти і приймати інших, відмінних від себе людей з самими дивовижними поглядами.

Інша справа – чи потрібно її нав’язувати? На це питання артист відповідає негативно. Мовляв, ні в якому разі не на шкоду «вічним» цінностям, адже все-таки є речі, без яких нікуди: у дітей повинні бути мама і тато, а не безликий «батько»; Шекспір писав про стосунки чоловіка і жінки, а не цісгендерних різностатевих партнерів, і ці моменти не можна ігнорувати.

Сергій Безруков з дітьми
Сергій Безруков з дітьми

Виходить, нововведені правила найпрестижнішої кінопремії «Оскар» йому теж не до душі – Безруков впевнений, що так західний кінематограф тільки збідніє. Та й багато акторів Голлівуду, які і самі дотримуються більш традиційних поглядів, цілком можуть задуматися про зйомки в російських стрічках. Все-таки у нас мистецтво створюється без нескінченних квот і скандалів про утиски.

Традиційні цінності Сергія Безрукова - сім'я, віра, батьківщина
Традиційні цінності Сергія Безрукова – сім’я, віра, батьківщина

На думку актора, дуже добре, що поки такі тенденції тримаються подалі від російської театральної сцени і мистецтвознавчого дискурсу в цілому – перш за все, оцінювати творчість важливо з культурної точки зору, а вже потім – соціальної. Та й піднімати неоднозначні теми в суспільстві, яке здорово функціонує і без подібних смислів – нема чого.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.