Що можна і не можна робити 7 листопада на Димитріївського, батьківську суботу. поминальна молитва

У цей день православні згадують і поминають дорогих пішли у світ інший людей.

Важливою справою 7 листопада 2020 року, це згадати про ваших минулих близьких. Це ви повинні зробити за допомогою молитви. Якщо можливо, то підіть до церкви або згадайте їх в молитві у себе вдома.

У цей день православні згадують і поминають дорогих пішли у світ інший людей. У цей день за традицією влаштовується поминальний обід. На нього запрошують усіх родичів.

Раніше будь-яка людина – гість, який заходив в будинок, говорив добрі слова за що пішли. На стіл обов’язково ставлять додаткові прилади як пам’ять про минулих близьких. Як таких суворих заборон на щоденні справи в цей день немає. Однак необхідно приділити час молитви. У Димитріївську батьківську суботу потрібно упорядковувати могили. На могили ставлять квіти та запалюють свічки, а спомин забирають в церкві або роздають перехожим. Про покійних говорять тільки хороше. Потрібно згадати добрі моменти їхнього життя. Багато пити алкогольних напоїв не рекомендується в цей день. Потрібно пригубити трохи церковного вина за поминальним обідом. Не залишайте спиртне і сигарети на могилах. На Димитріївську суботу не варто веселитися і відвідувати розважальні заходи.

 ""

Можна замовити панахиду по своїм померлим в храмі. Заздалегідь пишуть записки в храмі. Імена покійних читаються в п’ятницю на вечірній службі та вранці в день батьківської суботи. Кількість імен в записці може бути будь-який. І найголовніше не забудьте прочитати молитву для минулих близьких. Якщо ви молитесь вдома, то потрібно це робити усамітнившись і зосередившись. Намагайтеся молитися з вірою в серці. При можливості запаліть свічки біля ікон. Короткий текст молитви – наводиться нижче:

“Упокой, Господи, душі покійних рабів Твоїх: батьків моїх, родичів, благодійників (імена їх), і всіх православних християн, і прости їм всі провини вільні й невільні, і даруй їм Царство Небесне. “

spot_img

Схожі статті

Печінку купую через день, щоб приготувати гору ніжних печінкових котлет: мої уплітають їх за 5 хвилин

Печінкові котлети стануть справжнім хітом вашого обіду або вечері. А щоб вони завжди виходили вдало, варто знайти правильний рецепт. Спробуйте його вже сьогодні та пригостіть родину смачною новинкою.

Паштет із оселедця з плавленим сирком та морквою: готувати просто, а куштувати смачно. Можна мазати на хліб

Приготувати смачний та ситний паштет можна не тільки з мʼяса, а й з риби, а саме – з оселедця. Додавши декілька простих інгредієнтів можна приготувати справжню смакоту.

І мʼяса не треба, навіть такі розлітаються на ура: капустяні котлети зі смаком мʼясних. Чоловік не розпізнав

Якщо потрібно приготувати смачну та ситну страву без мʼяса, цей рецепт капустяних котлет стане чудовою альтернативною звичайним мʼясним котлетам. Вони не менш смачні, а готуються просто.