3 біблійних принципу, які показують нам, як виглядає Бог

Є тільки один, живий і правдивий Бог. Кор. 8: 4-6; Іоанна 17: 3; 1 Фес. 1: 9; Іоанна 5:20.

Як виглядає Бог?

Для початку, давайте переконався, що ми звертаємося до Святого Письма як до основи та авторитету всього, що ми говоримо про Бога і Його одкровення про Себе Його творіння.

Короткий Вестмінстерський катехизис, дає нам короткий виклад того, що Біблія говорить про те, як виглядає Бог (а також дає відповіді на інші питання про Бога).

Уривки з Вестмінстерського короткого катехизису про характер Бога

Що таке Бог?

Бог є Дух, нескінченний, вічний і незмінний у своїй істоті, мудрість, сила, святість, справедливість, добро і істина.
Луки 24:39; Івана 1:18; 4:24; діяння 17:29
Одкровення 1: 4,8. Мат. 19:26; Об. 1: 8

Богів більше, ніж один?

Є тільки один, живий і правдивий Бог.
Кор. 8: 4-6; Іоанна 17: 3; 1 Фес. 1: 9; Іоанна 5:20

Скільки особистостей в Божество?
У Божество є три особистості; Отець, Син і Святий Дух і ці троє – один Бог, однаковий по суті, рівний по силі і славі.
Кор. 13:14; 1 Пет. 1: 2; Івана 1: 1; 17: 5; Дії 5: 3-4.

Хто обраний Спаситель Божий?

Єдиний Визволитель обраних Божих – це Господь Ісус Христос, Який, бувши вічним Сином Божим, став людиною і, таким чином, був і продовжує бути Богом і людиною у двох різних природах, і одна людина, назавжди.
Іоанна 14: 6; Дії 4:12; 1 Тим. 2: 5-6
Євр. 7: 24-25.

Як Христос, будучи Сином Божим, став людиною?

Христос, Син Божий, став людиною, прийнявши справжнє тіло і розумну душу, бувши зачатий силою Святого Духа в утробі Діви Марії та народжений від неї, але без гріха.
Філ. 2: 7; Євр. 2:14, 17; Луки 1:27, 31, 35; Кор. 5:21; Євр. 4:15; 7:26; 1 Івана 3: 5

Ось 3 біблійних принципу, які показують нам, як виглядає Бог:

1. Бог є дух і не має тіла, як у людини.

Язичницькі народи, які оточували древній Ізраїль, перебували в первісній пітьмі, все ще загубилися і жили «на схід від Едему». Наслідки падіння людства були далекосяжними та включали «зловісний ефект гріха». Тобто не тільки земля була заражена терном, а й розум людини був заражений гріхом. Таким чином, без одкровення Бога людство в усьому світі початок поклонятися ідолам, зробленим їх власними руками. Або вони поклонялися б речам у творенні – «природі», як ми її часто називаємо, – щоб пояснити собі розкішний прояв могутніх сил навколо.

Був бог місяця, божество сонця, а деяким деревам поклонялися як богам родючості.

Бог систематизував своє одкровення про те, як ми повинні ставитися до Бога та один до одного, в Декалозі, тобто в Десяти заповідях. Всемогутній Бог уклав завіт з Авраамом, щоб породити Месію, який буде благословенням для кожного творіння на поверхню землі. І частиною скарбниці божественного знання Ізраїлю було те, що Бог є Дух. У нього не було тіла, як у чоловіків. Він заборонив людям створювати ідолів або приписувати божественні атрибути неживих предметів або людям. Бог не ділиться своєю славою. Йому одному слід поклонятися в дусі та в правді.

Однак це не кінець одкровення Бога людству. Бо в Божому обіцянку Месія з’явиться в одкровенні Божому по-новому. І це наш наступний принцип.

2. Бог став людиною, але ніколи не перестав бути божественним.

Ми називаємо це втіленням. Втілення – це славний акт Всемогутнього Бога, за допомогою якого він прийняв образ людини, ніколи не перестаючи бути Богом. Він прийшов до нас через непорочне зачаття.

Ісус навіть сказав, що ви хочете побачити батька, а потім просто подивіться на мене. Отже, ми бачимо зціляє Господа Ісуса, що йде по воді, розп’ятого, воскреслого з мертвих, піднесеного на небеса, і в усьому цьому ми спостерігаємо божественну природу Бога, що діє у Христі. Саме апостол Павло керував нашим розумінням образу Божого:

«Він – образ невидимого Бога, первістка всього творіння. Бо то Ним було створено все, що на небі та що на землі, видиме й невидиме, трони, панування, князівства або влади. Все було створено через Нього і для Нього. І Він перш за все, і в Ньому все суще. І Він – Голова тіла, церкви, який є початок, Первісток з мертвих, щоб у всьому мати перевагу. Бо так розпорядилася Отця, щоб у Нім перебувала вся повнота» (Колосянам 1: 15-19).

«Якщо хочеш побачити Бога, ти повинен дивитися на Господа Ісуса Христа».

Ця відповідь може викликати друге питання: «Ну, якщо це так, то як тоді виглядав Ісус?» На щастя, і по мудрості Всемогутнього Бога, Біблія не дає опису фізичних якостей Ісуса. Хоча були художні зображення цієї людини, який походив з роду Давида, який відбувався з півночі від Єрусалима і належав до семітської раси, тобто етнічної групи, ми не знаємо точно, як виглядав Ісус.

Сумний коментар про душі відроджених людей полягає в тому, що саме перше зображення Ісуса, яке у нас є, – це римський малюнок графіті першого століття,

Отже, Святий Дух, третя Особистість єдиного істинного Бога, приховує фізичні риси Ісуса і, таким чином, втіленого Всемогутнього Бога. Чи був Ісус схожий на свого прабатька Давида?

«І він послав і привів його. Тепер він був рум’яним, з ясними очима і красивим. І сказав Господь: «Встань, помажеш його, бо він той» (1 Самуїла 16:12).

Може бути. Ми не знаємо. Ісус отримав необхідні заповітні відносини з Давидом через прийняття в лінію Йосипа. Але якими б не були фізичні атрибути Ісуса, ми знаємо це: ми знаємо, що Він жив, Він помер, Він воскрес, вознісся і Він знову гряде.

Апостол Іоанн:

«На початку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог. І Слово стало плоттю, і перебувало між серед нас, і ми бачили Його славу, славу, як Єдинородного від Отця, повне благодаті та правди. (Іоанна 1: 1,14).

«Цим ви пізнаєте Дух Божий: кожен дух, який сповідує, що Ісус Христос прийшов був у тілі, виходить від Бога і всякий дух, який не визнає Ісуса, як не від Бога, це дух антихриста, про якого ви чули, що він йде, а тепер він вже у світі »(1 Івана 4: 2-3).

Як виглядає Бог? Зверніться до Ісуса, щоб знайти відповідь.

3. Бог у Христі схожий на вас. Простіше кажучи, ви схожі на Нього.

Апостол Іоанн дає нам біблійний виклад цього питання: «Бога ніхто ніколи не бачив. Єдинородний Бог, Який в лоні Отця, Він пояснив Його »(Івана 1:18).

Однак, як ми побачили в нашому дослідженні, нам не дається на докладну розповідь нашого Господа Ісуса. Однак, приховуючи риси Господа, Він доступніший для вас і мене. Подібно до того, як Він народився в яслах, де і пастирі, і аристократія могли наближатися до Нього, Він також представлений вам в Писанні, щоб всі могли прийти. Ми створені за образом Бога. «Образ Бога», imago Dei, знаходиться в вас. І різниця між вами та всіма іншими живими істотами у творенні полягає в тому, що ви маєте здатність спілкуватися з Богом.

Бог прийшов до вас у Своєму вічному Сині Ісусі. Ісус – повне вираження Триєдиного Бога. Якщо ви хочете побачити Бога, подивіться на Ісуса. Він не залишив начерків, малюнків або літературних описів Своїх фізичних якостей. Він залишив Своє Слово і Свій Дух, щоб поговорити з цієї найглибшою частиною вашого життя. Він вам доступний. Прийди до Нього зараз. І коли ви каєтеся і довіряєте тільки Христу як воскреслому і живому Богові, ви, безсумнівно, скажете разом з псалмоспівцем:

«Я просив Господа про одне, чого буду шукати: жити в домі по всі дні мого життя, щоб я міг оглядати Господа …» (Псалом 27: 4).

Як виглядає Бог? Можливо, слідом за псалмоспівцем ми звернемося до віршів, щоб відповісти. Коли ви знаєте, що ваші гріхи прощені, а Бог все творіння – ваш власний Батько, Бог виглядає як Той, кого ви хотіли все своє життя. Потім, приймаючи Його вірою, ви співаєте з наступними поколіннями християн.

Схожі статті

Чомусь майже ніхто так не готує гречку, а дарма: вдвічі смачніше, ніж всі звикли. Моя вдала імпровізація

Гречка має дуже своєрідний насичений смак і ця крупа "самостійна", але це не значить, що з нею не можна експериментувати. Цей рецепт саме на такий випадок.

Подружка приїхала з Грузії і навчила, як зробити хачапурі за 5 хвилин: без замішування тіста. Вже на досвіді

Приготувати хачапурі можна у найкоротші терміни, якщо взяти листкове тісто та сир сулугуні. Виходить справжня смакота, від якої неможливо відірватися. За 5 хвилин підготуєте, за 15 спечеться.

Борошно, какао і вода. “Божевільний” шоколадний пиріг за копійки без яєць і молока – дуже пухкий і вологий

Цей шоколадний пиріг виходить настільки смачним, що важко повірити, що він пісний і не має у своєму складі ні яєць, ні масла, ні молока. Пиріг виходить пухким, ніжним і не сухим.