Свято 10 грудня – Знамення Богородиці: що можна і що не можна робити в цей день

10 грудня (або 27 листопада за старим стилем) православною церквою відбувається свято, яке присвячене чудотворній іконі Божої Матері "Знамення ".

Наші предки цей день називали Знамення. Річ у тому, що вони помітили, що в цей день можуть бути вам показані понад різні попереджувальні знаки, послані долею. Ці знаки показують як потрібно уникати проблем і біди, які можуть трапитися в майбутньому.

10 грудня (або 27 листопада за старим стилем) православною церквою відбувається свято, яке присвячене чудотворній іконі Божої Матері “Знамення “.

Про що потрібно молитися в цей день

Зазначена ікона завжди приносила допомогу, всім тим які перед нею читали молитву, коли у них були проблеми в житті.
Ікона “Знамення” допомагає та оберігає всім людям, що страждають від душевного болю і різних фізичних каліцтв. Також вона допомагає тим, у кого важкі хронічні хвороби та зціляє від них.

Якщо у вас внутрішні чвари серед родичів і потрібно зміцнити сім’ю, то ікона допомагає.

Жінкам, які бажають зачати малюка потрібно звернутися не до ікони “Знамення”, а до образу Романа Чудотворця. Спільне звернення і молитвою до ікони “Знамення” допоможе позбутися від бездітності.

Прикмети, звичаї та традиції. Що не робиться в цей день

 "" Не потрібно робити ніякі обряди в цей день. Православні люди ходять до церкви в цей день і ставлять свічки іконі Богоматері або “Знамення”.
Чи не дозволяється в цей день фізично працювати. І взагалі краще будь-які справи перенести на наступний день.

Забороняється: шити, в’язати, прати та займатися з пряжею.

На риболовлю немає сенсу ходити, бо вся риба ховається на глибину і стає млявою. Можна просто сходити в ліс і пошукати лосини роги. У цей час якраз лосі їх скидають.

Потрібно уважним бути в цей день. Можливо вам з’являться застережливі вас знаки. У цей день знаки особливо проявляються і ви їх побачите. Річ у тому, що за історичними фактами, вперше знамення Пресвятої Богородиці врятувало ціле місто.

Звертайте увагу на знаки, вони можуть попередити вас і ви спасетесь від великих проблем і біди. Однак, мало побачити ці знаки, потрібно ще зрозуміти, що це вони та призначені вам.

Наші пращури звертали увагу на природні знаки: як літають птахи, які хмари, зірки та вітер.

Якщо видно яскраві зірки – буде мороз, коли вони тьмяні, то це до потепління.

Якщо схід сонця багряний, то буде сильний вітер.

Якщо горобці дружно цвірінькають, скоро буде потепління.

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.