Церковне свято 16 грудня. Що не можна робити в цей день. Наші предки дотримувалися традицій!

Рано вранці віруючим людям необхідно тихо стояти перед іконою Іоанна Мовчуна і молитися. Перед цим потрібно було осмислити свої попередні дії та вчинки в житті.

16. 12. 2020 року православні християни святкують і шанують пам’ять преподобного Іоанна Мовчуна. Він був єпископом Колонійского. Річ у тому, що це прізвисько “Мовчальник” Іоанн отримав у зв’язку з тим, що 40 років мовчав.

Заборони та повір’я

Вважається, що 16 грудня необхідно мало розмовляти та по можливості не писати. Забороняється говорити в цей день без потреби. Річ у тому, що наші предки свято вірили, що та людина, яка в цей день буде мовчати, то протягом року буде красномовний і володіти ораторськими відмінними здібностями.

До того ж якщо людина в це день буде мовчати, то від нього підуть негаразди та прийде удача. Також наші давні предки вважали, що нечиста сила може вкрасти ваш голос і тому не гуляли допізна і лягали спати рано. Рано вранці віруючим людям необхідно було тихо стояти перед іконою Іоанна Мовчуна і молитися. Перед цим потрібно було осмислити свої попередні дії та вчинки в житті.

 ""Вважалося, що Іоанн Мовчальник може зцілити хворої людини. У зв’язку з чим православними віруючими вимовлялися молитви за душевнохворих людей для їх зцілення.

У цей день можна було передбачити погоду на 12 місяців вперед. Не потрібно ні в якому разі конфліктувати з чоловіком або дружиною. Якщо ви будете в конфлікті 16 грудня, то цілий рік будете лаятися між собою.

По можливості в цей день не співайте і не кричіть. З півночі до 3 години ночі не потрібно виходити на вулицю, тому що вважається що нечиста сила в цей час ходить на ній. Не потрібно розповідати нікому про себе нічого, бо все, що ви скажіть обросте чутками та вони будуть не на вашу користь.

Обіцяти в цей день нікому не потрібно – ви ніякі обіцянки не виконаєте.

Прикмети на 16 грудня

Якщо випаде сніг на землю, що не замерзає то в наступному році буде важкий.
Коли на цей день мало снігу, то не чекайте хорошого врожаю.
Коли на це свято зірки починають “стрибати”, то буде похолодання і хуртовина.
Коли дрова міцно тріщать в печі, то чекайте сильних морозів.

Схожі статті

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.