Церковне свято 10 лютого і день народження домовика: що не можна робити в цей день. Традиції і прикмети

У цей день можна побачити будинкового, він їм здасться. Домогосподарки прибирали в будинку і залишали для будинкового йому на день народження на кухні кашу.

Православною церквою відзначається 10 лютого і шанується богослова і поета Єфрема Сирина. Іноді цей день ще називають Єфрем – день. І цей день вважають днем народження домовика.

Історія

Єфрем Сирин жив в IV столітті, він був християнський подвижник. Цього святого канонізували в лику преподобних.

Прикмети на 10 лютого

Єфрем вважається заступником Сверчковим, запечніком і прібаутніком, а також ветродуя.
Нашими пращурами передбачалася погода в цей день. Вони дивилися на те дме вітер в цей день.
Якщо дме вітер, то потрібно очікувати, що літо буде дощове.
Що не робиться в цей день
Потрібно, щоб зустріти цей день в чистоті в будинку. Але не тільки чисто повинно бути вдома, а й душа у людини повинна бути чиста.
Не можна лаятися 10 лютого. Не тільки можна лаятися, але вступати в конфлікти з іншими людьми.
Не можна в цей день вбивати в будинку ніяких комах.

День народження будинкового: незвичайні традиції

 "" Здавалося святкування дня народження домовика не сполучається з церковними положеннями в цей день. Але факт залишається фактом, народ відзначає ще від наших предків в цей день як день народження домовика.

Наші предки були впевнені, що в цей день можна побачити будинкового, він їм здасться. Домогосподарки прибирали в будинку і залишали для будинкового йому на день народження на кухні кашу. Наші пращури говорили, що якщо домовому не сподобається як прибрано в хаті, то він може напроказнічать – побити посуд і розкидає речі, а може і піти з такого будинку.

Домовик суперечлива фігура, але в народі вважають, що він захищає від злих сил. Тому, ніхто не хотів, щоб домовик йшов з дому.

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.