Церковне свято 2 червня 2021 року. Чому не можна в цей день допускати родичів до посівам

У цей день потрібно посадити огірки, але таким чином, щоб ніхто не бачив як ви це робите. Тоді у вас буде відмінний урожай.

Православною церквою 2 червня 2021 року шанують святого Тимофія. Ще в народі цей день називають “Грядочник”. Є прикмети та заборони, а також деякі правила, які дотримувалися наші предки в цей день.

Святий Тимофій народився в 1240 році в Литві. Раніше він не сповідував християнство, проте потім прийняв його. Коли городяни обрали його князем йому було 33 роки.

Він взяв у дружини дочка Олександра Невського. Тимофій брав участь у багатьох битвах. І після кожної перемоги він будував храм і храм називали того святого, якого шанували в день закінчення будівництва храму. Помер Тимофій від хвороби.

Що можна робити в цей день

У народі 2 червня називали “Грядочник”, так як в цей день велися активні роботи на городі. Потрібно 2 червня прочитати молитви святому Тимофію, щоб був відмінний урожай. Необхідно звертати на стан як ростуть молоді сходи на городі. Якщо вони починають жовтіти та листочки скручуватися, то це означатиме, що сусіди наврочили їх в, то час, коли ви садили врожай.

У цей день потрібно посадити огірки, але таким чином, щоб ніхто не бачив як ви це робите. Коли з’явиться перший огірок, його потрібно зірвати та закапати в затишному місці.

Молоді огірки

Чому не можна допускати родичів до посівів, і що не робиться в цей день

Як говорилося вище, не можна садити що-небудь, особливо огірки, щоб хтось бачив як ви це робите. Родичі начебто повинні та добре до вас ставитися, але їх також не потрібно залучати до посадки на вашому городі. Вони можуть не знаючи самі того, позаздрити вам і посіви будуть невдалими.

Що не робиться 2 червня:

не дивитеся як хтось садить огірки;
не сваріться;
НЕ скандальте;
не з’ясовуйте відносини;
не розповідайте сни.

Також забороняється:

залишати дитину з чужими людьми;
Не будете стригти волосся своїй дитині, якщо йому не виповнилося 7 років – будуть у нього постійні вороги;
не віддавайте, навіть в подарунок, віщо свою дитину в цей день. Та людина, яка їх отримає, захворіє;
жінки не повинні вишивати, бо при народженні у них дитини, він може заплутатися в пуповині;
не переходьте дорогу, якщо її перейшов рудий кіт – будуть втрати.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.