Церковне свято 21 липня: Прокіпів день, або Прокоп-жнець (що не можна робити)

Ви стежите за церковним календарем? Ми – так. Розповідаємо вам, що сьогодні, 21 липня, не можна робити!

Сьогодні, 21 липня, Прокоп’єв день або Прокоп-жнець. Що це за свято? Що не можна робити 21 липня? Виявляється, що не можна розпочинати нові справи та ображатися. Детально розповідаємо у матеріалі

Яке сьогодні свято за народним та церковним календарем – слід знати, незважаючи на важкі часи для України, які існують у цей день народні прикмети. Наш народ багатий на традиції, звичаї, ми віримо в Бога – давайте продовжувати в тому ж дусі, і нехай наша віра швидше принесе результат.

21 липня – яке сьогодні свято

За церковним календарем 21 липня віруючі в Україні та в усьому світі відзначають день пам’яті великомученика Прокопія. Він був особливою людиною, їв лише хліб, пив лише воду. Він був читцем при церкві і проганяв злих духів покладанням рук на людей. Він був убитий язичниками за свої переконання та за віру в Бога. Прокопій став першим мучеником за віру Христову в Палестині. Найкращий спосіб провести 21 липня – у смиренності, на згадку про це святе.

Що не можна робити 21 липня

  • розпочинати новий бізнес, він точно завдасть втрат;
  • ображати близьких людей і ображатись на родичів;
  • лаятися – навіть із чужими людьми;
  • вдаватися до лінощів.

21 липня – як загадувати бажання?

Рівно о 21:00 складіть ноги “метеликом”, закрийте очі, і 21 раз прочитайте молитву , можна “Отче наш”. Думайте про найважливіше зараз – загадуйте бажання не для себе, а для близьких людей, і тоді воно обов’язково здійсниться.

Популярне

Схожі статті

Пішов від красуні-дружини до коханки, яка була молодшою за його дочку: буремний шлях Віктора Павліка

Протягом останніх декількох років особисте життя Віктора Павліка стало під "прицілом" уваги його фанатів. Сьогодні він одружений вчетверте. Що відомо про дружин артиста?

Розлучений Сергій Танчинець більше не приховує нову кохану: разом з Юлею гуляють попід ручку вулицями Одеси

Розлучившись через 15 років шлюбу, Сергій Танчинець деякий час не підтверджував чутки про роман із колегою Юліаною Корецькою. Та під час прогулянки Одесою парочка поводилася без обмежень.

Не поступається Мер’єм Узерлі: як виглядає старша сестра-співачка Хюррем Султан з “Величного століття”

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі стала популярною на весь світ. Про неї знають усі, на відміну від старшої сестри. Втім, родичка зіркової актриси така ж сама талановита.