Чому був хрещений Ісус?

"Істинно, істинно кажу вам, якщо хтось не народиться від води і Духа, він не може увійти в Царство Боже."

Існує безліч теорій про те, що Ісус прийняв хрещення. Зрештою, якщо Він був безгрішний, як стверджує Новий Завіт, то Його хрещення повинно було мати якийсь прихований мотив. Можливо, Ісус прийшов як представник грішного людського роду

Можливо, Він прийняв хрещення як ознаку Своєї смерті і воскресіння, або, можливо, Його хрещення змусило акт хрещення працювати для всіх інших.

Однак у кожній з цих теорій не вистачає кількох ключових елементів. Наприклад, у нас немає ніяких доказів того, що Іоанн або Ісус говорили до часу хрещення, хоча вони були двоюрідними братами.

Іоанн жив у пустелі. Але, перш за все, хрещення Іоанна не було перш за все хрещенням покаяння (відкидання від гріха). Замість цього занурення в воду ототожнити людини з прийдешнім месіанські Царством.

Очікування Месії – Ісуса Христа

Ті, кого хрестив Іоанн, вже покаялися і прагнули приєднатися до прийдешнього Месії і Його правлінню. Насправді Іоанн буде приймати тільки справжнє послух – навіть від духовних лідерів Ізраїлю. Його місія полягала в тому, щоб підготувати шлях для пришестя Ісуса, а не прибрати гріх.

Насправді, прихований мотив не потрібно. Ісус попросив Іоанна хрестити Його просто як акт послуху Божим цілям.

Бог дав Іванові обіцянку майбутнього Месії і спосіб ототожнити Його. Ісус виконав цю обіцянку. Його хрещення було просто правильним в потрібний час: останній акт його особистого життя.

Хрещення Ісуса

Хрещення Ісуса згадується в євангельських біблійних книгах Матвія, Марка, Луки та Іоанна.

У цій історії ми бачимо, що Ісус наближається до Івана і просить хреститися. Іоанн проголошував Євангеліє і хрестив тих, хто кається у своїх гріхах, хоче виправити свої відносини з Богом і очікує прийдешнього Месії.

Іоанн здивований, що Ісус, безгрішний Син Божий, просить хреститися, тому що Іоанн відчував, що саме він повинен просити Ісуса хрестити його!

Ісус каже Іванові, що Його хрещення «підходить нам для виконання всієї праведності». Ісус хрестився як символ віддачі ради своєї Свого Отця і початку Його земного служіння.

Коли Ісус виходить з води, Іоанн бачить, як Дух Божий сходить, як голуб на Ісуса, і вони чують голос Бога з небес: «Це мій Син, коханий, якого я схвалив».

 ""

Ісус і хрещення в Біблії

Ісус відповів: “Істинно, істинно кажу вам, якщо хтось не народиться від води і Духа, він не може увійти в Царство Боже.”

І Петро сказав їм: “Покайтесь і хреститеся кожного з вас в ім’я Ісуса Христа за прощення ваших гріхів, і ви отримаєте дар Святого Духа.”

Хрещення, яке відповідає цьому, тепер рятує вас не як видалення бруду з тіла, а як звернення до Бога за совістю через воскресіння Ісуса Христа, 1 Петра 3:21

Тому ми були поховані разом з ним в результаті хрещення в смерть, щоб, подібно до того, як Христос воскрес із мертвих славою Отця, ми також могли ходити в новизні життя. Римлянам 6: 4

Ісус прийшов і сказав їм: «Вся влада на небі й на землі була дана мені. Іди і зроби учнів усіх народів, хрестячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа, навчання їм зберігати все те, що Я вам заповів. І ось, Я з вами завжди до кінця віку ». Матвія 28: 18-20

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.