П’ять дивовижних способів, якими духовність і молитва можуть принести вам користь

Ось п'ять примітних переваг використання духовності та молитви, щоб впоратися з повсякденними поворотами життя.

Коли життя вручає вам лимони, іноді буває важко впоратися. Будь то поганий робочий день, важка ситуація будинку, несподівані проблеми зі здоров’ям або фінансові проблеми, ми всі натрапляємо на труднощі в якийсь момент нашого життя – і цілком природно відчувати гнів, розчарування або занепокоєння.

Духовний зв’язок може допомогти вам подолати важкі ситуації, але чи знаєте ви, що вона також може допомогти зміцнити ваш емоційний і фізичне здоров’я в довгостроковій перспективі?

Ось п’ять примітних переваг використання духовності та молитви, щоб впоратися з повсякденними поворотами життя.

Молитва знімає стрес

У світі, наповненому постійними вимогами та напруженнями, молитва може допомогти зменшити тиск, звертаючись до неї та вивільняючи її в силу більш могутню, ніж ваша власна.

Усвідомлення того, що деякі речі дійсно знаходяться поза вашим контролем, може принести неймовірне полегшення. Відчуття духовного зв’язку може допомогти вам усвідомити, що ви не несете відповідальності за всі життєві події.

Якщо ви ще не відчуваєте себе легше, подумайте ось про що: молитву вимовляють зазвичай в тиші, що ще один цінний внесок в зняття стресу.

Молитва може зберегти здоров’я

Ці статистичні дані просто неймовірні: за словами доцента Університету Дьюка, госпіталізовані пацієнти, які не відвідували церкву, залишалися в лікарні середньому в три рази довше, ніж ті, хто відвідував звичайні служби. А у літніх людей, які не були активними парафіянами, частота інсультів була вдвічі вище, ніж у тих, хто регулярно ходив до церкви.

Молитва може запропонувати соціальну підтримку

 ""

Сильний релігійний або духовний образ життя може сприяти глибокий соціальній взаємодії з іншими. Це тому, що щоденна молитва часто може привести вас до організованих спільнот, таким як церковні служби або пов’язані з ними заходи, з іншими людьми, що йдуть аналогічним шляхом.

Це тримає вас в центрі уваги

Трагічна ситуація, така як тривала хвороба або смерть в родині, може залишити вас емоційно і фізично нещасним. Молитва може допомогти вам зосередитися на вірі, даючи вашому розуму і тілу можливість для повного одужання.

Це приносить відчуття оптимізму

Молитва може бути надзвичайно сильною, якщо ви зосередитеся на тому, що у вас «є», а не на тому, чого ви «хочете». Це може запропонувати новий погляд на життя і сприяти більш позитивному погляду на життя.

У світі, повному постійних важких боїв, емоційно і фізично корисно спиратися на оптимістичну практику. Дослідження навіть показали, що молитва може підвищити рівень дофаміну в мозку, що призводить до більш щасливих відчуттів. Ви вже практикуєте щоденну молитву або хочете стати більш духовним? Незалежно від ваших життєвих обставин, розробіть план, який допоможе ефективно справлятися з повсякденними життєвими проблемами. Практика молитви може стати вашим ключем до більш щасливого і повноцінного життя.

Схожі статті

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.