Що можна і не можна робити 7 листопада на Димитріївського, батьківську суботу. поминальна молитва

У цей день православні згадують і поминають дорогих пішли у світ інший людей.

Важливою справою 7 листопада 2020 року, це згадати про ваших минулих близьких. Це ви повинні зробити за допомогою молитви. Якщо можливо, то підіть до церкви або згадайте їх в молитві у себе вдома.

У цей день православні згадують і поминають дорогих пішли у світ інший людей. У цей день за традицією влаштовується поминальний обід. На нього запрошують усіх родичів.

Раніше будь-яка людина – гість, який заходив в будинок, говорив добрі слова за що пішли. На стіл обов’язково ставлять додаткові прилади як пам’ять про минулих близьких. Як таких суворих заборон на щоденні справи в цей день немає. Однак необхідно приділити час молитви. У Димитріївську батьківську суботу потрібно упорядковувати могили. На могили ставлять квіти та запалюють свічки, а спомин забирають в церкві або роздають перехожим. Про покійних говорять тільки хороше. Потрібно згадати добрі моменти їхнього життя. Багато пити алкогольних напоїв не рекомендується в цей день. Потрібно пригубити трохи церковного вина за поминальним обідом. Не залишайте спиртне і сигарети на могилах. На Димитріївську суботу не варто веселитися і відвідувати розважальні заходи.

 ""

Можна замовити панахиду по своїм померлим в храмі. Заздалегідь пишуть записки в храмі. Імена покійних читаються в п’ятницю на вечірній службі та вранці в день батьківської суботи. Кількість імен в записці може бути будь-який. І найголовніше не забудьте прочитати молитву для минулих близьких. Якщо ви молитесь вдома, то потрібно це робити усамітнившись і зосередившись. Намагайтеся молитися з вірою в серці. При можливості запаліть свічки біля ікон. Короткий текст молитви – наводиться нижче:

“Упокой, Господи, душі покійних рабів Твоїх: батьків моїх, родичів, благодійників (імена їх), і всіх православних християн, і прости їм всі провини вільні й невільні, і даруй їм Царство Небесне. “

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.