6 способів наслідувати приклад Ісуса в служінні іншим

Бути слугою - значить щиро дбати про людей, навіть про тих, кого суспільство вважає нелюбимими або немислимими.

Служити іншим – це більше, ніж йти в ногу зі списком справ або волонтерство для самозадоволення

Бути слугою – значить щиро дбати про людей, навіть про тих, кого суспільство вважає нелюбимими або немислимими.

Ісус спонукає нас наслідувати Його приклад і служити один одному. Омивши ноги Своїм учням, що було великим актом любові, смирення і служіння, Ісус сказав: «Я подав вам приклад, що ви повинні робити те, що Я зробив для вас» (Івана 13:15).

У цей момент Ісус подає нам приклад для наслідування. Ісус не тільки керував служінням, а й любив служінням, ніколи не ставлячи Себе вище інших. Він мив ноги. Він нагодував тисячі. Він відвідував і зцілював хворих і мертвих. Він проводив час з тими, з ким більше ніхто не хотів проводити час. Ісус прожив життя смирення. Ось шість способів наслідувати приклад Ісуса в служінні іншим.

Стати волонтером у своєму товаристві

Якщо ви шукаєте спосіб доторкнутися до життя з любов’ю і надією Ісуса Христа, подумайте про волонтерство. Ми служимо Богові, служачи іншим, і для цього у нас має бути серце раба. Ісус вимірював велич служінням, а не статусом. Бог визначає ваше велич тим, скільком людям ви служите, а не тим, скільки людей вам служать. Стати волонтером у своїй спільноті.

Є незліченна безліч способів допомогти оточуючим – від здачі крові в Червоний Хрест до подачі їжі в притулок для бездомних. Бог часто відчуває наші серця, просячи нас служити там, де ми не знали, що ми покликані.

Ставте інших на перше місце у своєму повсякденному житті

Ісус думав про інших, перш ніж подумав про Себе. Він пролився також віддав Себе. Якщо ви хочете наслідувати приклад Ісуса в служінні іншим, ви можете зробити одне – поставити інших на перше місце у своєму повсякденному житті. Подумайте про потреби інших і про те, як ви можете поставити їх вище своїх власних.

Чи є у когось, з ким ви працюєте або ходите до церкви, ні транспорту? Запропонуйте їм підвезти. Ви бачите в магазині бореться маму? Дозвольте їй встати в чергу перед вами. Ставити інших на перше місце характерно для слуги Божого.

Погляньте на свій розклад

Якщо ви хочете наслідувати приклад Ісуса в служінні іншим, вам потрібно спочатку поглянути на свій власний розклад. Ти занадто багато робиш? У тебе занадто багато на тарілці? Ви тримаєте ці речі у своєму списку через пристойності? Дозвольте Ісусу вивільнити ваш час.

Просіть Його щодня показувати вам, що потрібно робити, а що можна відкласти. Відсутність такої кількості справ у вашому списку справ надасть вам більше можливостей служити іншим і дізнаватися, де і коли вас звуть.

Слухай Бога

Якщо ви хочете взяти приклад Ісуса в служінні іншим, вам потрібно спочатку поглянути на своє серце. Ваше серце щосили намагається любити інших? Якщо так, просите Бога змінити серце і будьте відкриті Йому, працюючи, розтягуючи та змінюючи його.

Коли Він це робить, це може викликати деякі речі, які ви, можливо, не хотіли бачити, і речі, над якими вам потрібно працювати та над чим працювати, але просити Бога зробити це повністю того варто. У Бога є сила змінити ваше серце і навчити вас любити інших з добротою і співчуттям.

Здійснюйте прості добрі справи

Все хороше, що ми переживаємо в житті, – це дар від Бога. Фактично, тут починається хороше. Ісус нічого не винен. У нього немає боргів. Всі його благословення значні та мають на меті людського життя. Все добро, на яке ми здатні, можливо тільки тому, що Бог дав нам засоби. Відмінний спосіб вільно віддавати – це платити вперед.

Здійснюйте прості щоденні добрі справи. Одним із прикладів цього може бути оплата людини в черзі в продуктовому магазині, кафе чи в закладі швидкого харчування, без будь-яких умов. Ваша щедрість зробить чийсь день приємним і нагадає йому про хороше в цьому світі.

В Ефесянам 2:10 говориться: «Бо ми – справа рук Бога, створені в Христі Ісусі для здійснення добрих справ, які Бог наперед приготував для нас» (Ефесянам 2:10). Маючи це на увазі, виникає питання, кого Бог поставив на вашому шляху? Кого ви пройшли сьогодні вранці, хто міг використовувати молитву? Кому під силу виконати одну або два завдання? Кому може знадобитися нова пара взуття або чисте ліжко?

У нас, християн, є неймовірні можливості наслідувати приклад Ісуса, любити та служити іншим. Чи готові ви відповісти на заклик Ісуса?

Схожі статті

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?