День святої Катерини 7 грудня: що можна і не можна робити в цей день

Коли Катерині було 17 років, вона заступилася за християн перед імператором Максиміаном. Після чого імператор піддав Катерину тортурам.

Сьогодні православні святкують день святої великомучениці Катерини. Інакше це свято ще називається “Днем жіночої долі”. Річ у тому, що дівчата ворожать в цей день про свою долю.

Хто така свята Єлена

Катерина народилася у 287 році нашої ери в Олександрії, Єгипет. Вона була донькою правителя зазначеного міста. Коли вона була в молодому віці, всі захоплювалися її красою. З огляду на те, що її батько був не бідна людина в місті, вона в молодості собі ні в чому не відмовляла і була забезпеченою і видною дівчиною з хорошим приданим. Багато молодих людей бажали, щоб вона звернула на них увагу.

Далі вона вчилася у старця-пустельника. Старець потім їй подарував ікону Божої Матері, на якій був і маленький Христос. Він закликав Катерину зберегти чистоту. Далі Катерина хрестилася.

Згодом до Катерини з’явилася Діва Марія і подарувала їй перстень, який знаменує духовні заручини.
Коли Катерині було 17 років, вона заступилася за християн перед імператором Максиміаном. Після чого імператор піддав Катерину тортурам.

Коли Катерина підійшла до знаряддя страти, ангел зруйнував його. Однак розпорядження імператора було виконано і Катерині відсікли голову. Як оповідає легенда, замість крові у неї тіло молоко з її ран.

Зараз мощі святої мучениці Катерини знаходяться в монастирі, який названий її ім’ям на горі Синай, Єгипет. Катерина протегує вчителям і освіченим людям. Народ, зауважив, що свята Катерина, також протегує жінкам, нареченим і вагітним.

Мощі святої Катерини знаходяться в монастирі її імені на горі Синай в Єгипті. Вважається, що великомучениця є покровителькою вчителів, освічених людей. У народі святу вважають покровителькою жінок, наречених і вагітних.
Вважалося, що хто хоче зустріти свою любов, повинні в цей день церкви та помолитися перед образом Катерини. Для продовження свого роду, дівчата в церкві ставлять три свічки.

Свята Катерина, як правило, зображена на іконах з короною, книгою або пальмовою гілочкою. Це символізує, мученицьку смерть яку вона прийняла на колесі з шипами.

 ""

Що не робиться в цей день

Не працюють фізично, нічого не ремонтують, не шили та не займаються будівельними роботами.
Чи не їдять і не ставлять на настільки страви з молока і м’яса.
Не приймають спиртні напої.
Вагітні жінки не працюють в цей день. Якщо вони будуть враховувати це, то пологи будуть легкими.

Прикмети в день святої Катерини

Якщо стоїть ясна погода, потрібно чекати морозної зими.
При наявності теплої погоди, то потрібно чекати морозів після 17 грудня.
Хто народився в цей день, то його талісман – Онікс.
Якщо 7 грудня відлига і туманний день, то через десять днів потрібно чекати морозів.
Якщо випав сніг, коли земля суха, то потрібно чекати в наступному році неврожай.
Коли корови будуть трясти в цей день задніми ногами, то потрібно чекати холодної погоди.
Якщо ви побачили коло навколо Місяця, то це передвісник морозу.
Коли ви помітили, що сонячні промінчики прагнуть вгору – буде хуртовина.
З’явилися зірки на нічному небі та вони невеликі, то скоро випаде сніг.

Наші предки дотримувалися вищевказаних прийме та у них в житті все було за встановленими правилами. Тому православні вірянині люди намагаються також слідувати вказаними прикметами.

Особливо цими прикметами слідують молоді дівчата, які хочуть знайти собі другу половину і незабаром вийти заміж і жінки, які чекають народження дитини.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.