8 грудня: який релігійне свято і що в цей день не можна робити, тому що гріх?

Зараз, також віруючі люди, як правило, дотримуються, тих традицій, які виробилися у наших предків століттями.

Віддання – це повернення та осмислення знову православними людьми церковного свята, через деякий час.

Історія свята

Церковний переказ свідчить, що коли Пресвятій Богородиці виповнилося 3 роки, вона з батьками пішла в храм в Єрусалимі, щоб посвятити Богу.
При вході в храм було приставлено сходи, у якій були високі сходинки. Маленька дівчинка Марія, коли батька поставили її на першу сходинку самостійно піднялася до закінчення сходів. Там вона була зустрінута священником Захаром і батьком Іоана Предтечі. Вони ввели Марія в місце в храмі, яке вважалося священним.

Священник Захарія і батько Івана Предтечі, звернули увагу як маленька дівчинка не побоялася самостійно піднятися по сходах. Алегорично це можна констатувати, що Марія піднявшись по високих сходах у священну кімнату в храмі – зробила крок до свого покликання.

У цьому святі, вже міститься слава Різдва Христового. Потрібно відзначити, що православні люди заздалегідь готуються, до цього свята, вранці коли служать в церкви, то співають: “Христос народжується – славте! “.

 ""

Що значить “Віддання свята “

Шановані та найголовніші православні свята, яких налічується 12, тривають не одну добу. Тому це святкування з іншого називають віддання свята. А слово – віддання – це останній день коли припиняють святкувати свято. Хоча його відзначають також урочисто, як і перший день.

У цей день православні люди переосмислюють церковне свято, після деякого часу.
У храмах на честь віддання свята особливо урочисто служать. У цей день повинні бути прочитані всі молитви, які читалися в саме свято.

Що не робиться 8 грудня

Не можна активно веселитися.
Не укладаються шлюби в церкві, бо в дні Різдвяного посту, не вінчаються.
Не можна в цей день прати, прибирати або шити.

Тому наші предки неухильно дотримувалися всі православні традиції та дотримувалися народних і церковних прийме.

Зараз, також віряни, як правило, дотримуються, тих традицій, які виробилися у людей століттями. Це правильно, тому що не можна забувати те, що напрацьовано роками та допомагає вірити та жити за православними канонами.

spot_img

Схожі статті

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.

Нереальна смакота на обід або вечерю. Картопляне пюре та трохи фантазії: рецепт картопляних кульок у соусі

Багато хто шукає смачний варіант обіду. Відповідних страв існує безліч. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому і сподобається вам із першої спроби.

Найкращий десерт з “нічого”. Готую кілька разів на тиждень, з’їдають за хвилини: рецепт пирога із вишнею

Усі ми в душі ласуни, а мрія вечеряти апетитними десертами для багатьох головна. Для таких ситуацій чудово підходить ситний пиріг із сиром та вишнями. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.