Церковний свято 12 грудня – що не можна робити в цей день, щоб не залишитися без грошей. Прикмети і традиції

Народ, також називає це свято - Калита. За ним закріпилася цікава традиція. За старих часів молоді люди, знімали ворота з будинку дівчини, яка їм сподобалася.

Сьогодні 11 грудня 2020 року православними людьми відзначається День мученика Парамона, а також з ним ще 370 мучеників.

Історія свята

Коли правил в третьому столітті нашої ери імператор Декій, він переслідував тих хто, вірив в християнство і не визнавав поклоніння ідолам. Святий мучник Парамон і 370 людей постраждали за віру.

Народ, також називає це свято – Калита. За ним закріпилася цікава традиція. За старих часів молоді люди, знімали ворота з будинку дівчини, яка їм сподобалася. І найголовніше, що за це нікого не карали. Після дівчина розуміла якому хлопцю вона подобалася. Ворота, звичайно згодом ставилися на місце.

Пізно ввечері дівчата починали ворожити на Андрія – це свято відзначалося 13 грудня. Тобто дівчата ворожили на свого коханого, і коли він запропонує їй йти за нього заміж. 11 грудня вважали, що це свято молодих хлопців.

Згідно з переказами, святим Парамонов, було відмовлено владі приносить жертви язичницьким ідолам. Це було у 250 році нашої ери. У той день він заступився за тих хто вірив в Христа, яких готували до скарбниці. Парамонов було засуджено правління жорстокого правителя Аквіліана.

За це Аквіліан наказав катувати Парамона і стратити через обезголовлення. Разом з мучеником Парамоном були страчені та 370 заарештованих людей.

 ""

Традиції і що не можна робити в цей день

Наші давні предки вірили, що в день Парамона можна було передбачати погоду на всю зиму. Народні традиції говорили, що коли ви рано вранці встанете і розтопіть піч і на сніданок з’їсте кашу, то як би на вулиці не було холодно, вам не захворіти та не застудитися.

Наші пращури помітили, що хтось 11 грудня змітає сніг з даху різними віниками, то обов’язково втратить багатство – його виметуть з дому. Тому заборонялося використовувати для цієї справи різні віники. Мілини сніг тільки одним віником.

Щоб у вас в будинку була завжди удача і водилися гроші необхідно було позичити у сусідів будь-що: хліб, посуд, сіль, тютюн і так далі.

Прикмети, які помітили наші предки в цей день

Якщо 12 грудня буде йти сніг, то скоро буде заметіль.
Коли до цього часу не буває снігу, то з приходом свято День Миколи Чудотворця – 19 грудня, будуть міцні морози.
При наявності рано вранці багряної зорі – буде сильний вітер.
Коли ви бачите червону зорю, то деякий час буде ясна погода і не холодно.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.