Церковне свято – 15 грудня: що не можна робити в цей день, щоб не накликати біду. Прикмети і традиції

Якщо випаде багато снігу - чекайте хороший сінокіс в 2021 році. Якщо побачите темний круг навколо місяця, то очікуйте хуртовини.

Православною церквою 15.12. 2020 року відзначається пам’ять пророка Авакума.

Це восьмий з дванадцяти апостолів. Мало відомо про його життєдіяльності. Але те, що відомо з історії – це те, що Авакум проживав в той час, коли був захоплений Єрусалим. Коли євреї повернулися з єгипетського полону, його вже два роки не було.

Коли пророк Даниїл був покараний і його кинули в рів разом з левами, Авакум приносив йому їжу. Він написав три частини книги про пророцтво. Перша книга оповідає про те, що яким чином Бог міг допустити утиск праведників.

На це Авакум дає роз’яснення. Виявляється якщо людина зарозумілий і здійснює насильство, він буде знищений. Ті ж хто живуть по справедливості та по вірі отримають порятунок. У другій частині книги це конкретизується. Є п’ять проклять халдеїв за те, що вони робили беззаконня, жорстокість і ідолопоклонство.
Третя частина оповідає про те, що прийде пришестя Судді та буде суд для всіх.

 ""

Що не можна робити в цей день

У цей день звучала молитва, для того, щоб діти добре спали.
Також 15 грудня не відмовляють у допомозі якщо хто попросить її. Вранці потрібно відвідати церкву, ставлять свічки за здоров’я рідних і близьких людей і служать молебень. По можливості нудно подати жебракам.
Рекомендується не працювати в цей день, тим більше не можна брати в руки сокиру, ніж (за потребою). Практично не можна займатися важкою домашньою роботою. Не потрібно в’язати. Забороняється сваритися і не потрібно лаятися. Постарайтеся бути весь день в чудовому настрої.

Прикмети та традиції

У цей день мами читають молитву і просять в ній, щоб діти добре спали.

У давнину вважалося, що якщо малюк вередує і погано спить, його дошкуляють крикливі потойбічні істоти. Тому потрібно було прочитати спеціальний наговір і умити дитину святою водою.

Коли в цей день ви побачите негоду, то вона буде до 30 січня.
Якщо випаде багато снігу – чекайте хороший сінокіс у 2021 році.
Якщо побачите темний круг навколо місяця, то очікуйте хуртовини.
Коли півень співатиме під час морозного дня, то потрібно очікувати потепління.
Коли кури будуть сідати рано на сідало, то потрібно очікувати морозів. Також якщо птахи будуть плескати крилами та вертіти хвостами, то потрібно очікувати хуртовини.
Коли гусак ховає голову під крило, то потрібно очікувати морозів.
Коли побачите, що ваша кішка цілий день спить – буде холодна пора.
Побачите яскраві зірки – чекайте сильних морозів.

Схожі статті

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.