Свято 19 грудня: день Святого Миколая. Що не робиться в цей день, щоб не накликати біду

Цей день вважається дуже великим святом в церковному календарі. Тому не рекомендується порушувати традиції, які перевірені роками.

Святий Миколай, є опікуном для воїнів, водіїв, для тих хто подорожує в цей час.

Він надає допомогу бідним людям, коли вони в скрутному становищі.

Історія свята

 "" Зазначена традиція святкування дня Святого Миколая така: поруч де він жив, проживав дуже бідний вдівець. У нього була дочка. Ця дочка полюбила парубка з багатої сім’ї. Однак батьки юнака не бажали, щоб він пов’язував свою долю з бідною дівчиною. Святий Миколай дізнався про це. Він вирішив надати допомогу бідній дівчині та скористався спадщиною батька.

Коли настала ніч, він підійшов до вікна за яким спала дівчина вдома і кинув туди згорток з золотими монетами. Таким чином їм було возз’єднано дві долі.

Після чого люди в місті почали говорити, що це небесний ангел допоміг дівчині стати багатою і вийти заміж за того хлопця, якого вона любила. А Святий Миколай був перший раз в житті щасливий, що так вчинив.

Після цього він продовжував допомагати людям. Ті хто потребував теплих речей, іграшках або їжі – отримували їх. Робив Микола ці добрі справи вночі, щоб його ніхто не впізнав.

 ""

Що відомо про Святого Миколая

Згідно з переказами та історичними даними, Микола був сином Феофана і Нони, які були не бідні люди. Він жив і виховувався в щасливий родині в місті Патари в Лікії (Мала Азія).

Тривалий час у них не було дітей. Батьки молилися і просили Бога, щоб він їм послав сина, обіцяючи присвятити своє дитя релігії. Батька Святого Миколая рано померли. А сам Микола зайнявся вивченням науки.

Він співчутливо ставився до людей і надавав допомогу бідним і малозабезпеченим. Він міг залишити собі тільки необхідне для життя, а все інше віддавав бідним. Це був добрий і лагідна людина, тому народ його любив.

Що не робиться на День Святого Миколая

Забороняється 19 грудня ремонтувати будь-які речі в будинку. У цей день не перуть і не шиють. Забороняється лаятися. Ту негативну енергію, яку ви виплеснете на інших людей, повернеться вам в потрійному розмірі.

Цей день вважається дуже великим святом в церковному календарі. Тому не рекомендується порушувати традиції, які перевірені роками.

У цей день намагаються не позичати гроші, бо таким чином ви віддасте удачу і везіння. Таке помітили ще наші предки.

До Дня Святого Миколая потрібно повернути всі ваші борги, щоб в наступному році не бідувати.

На святковий стіл не рекомендується подавати м’ясо, яйця та інші продукти тваринного походження.

Дозволено їсти рибу. Готувати потрібно все на рослинній олії.

У цей день влаштовувалися веселощів і святкували.

Схожі статті

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.