Церковне свято 29 грудня. Що ні робили наші предки в цей день. Повір’я і важливі заборони

Наші предки вважали, що Огій протегує чистим помислам і добрих справ. Якщо у вас є шкідливі звички, то потрібно було помолитися Огія і ви позбудетеся від них.

29.12.2020 року православними християнами віддають данину біблійного пророка Огія.
Він вважається одним з дванадцяти “малих” пророків Старого Завіту. Іноді його ще називають Іній Сей і в цей день пророкують погода на зиму.

Як свідчать стародавні перекази Огій був колоністом Єрусалиму. Він прийшов з Вавилону і повідав про чотирьох вістях які йому сказав Господь.
Вони призначалися Ісусу, правителю Зоровавеля та священикам. Священикам він дорікнув, що вони не діяли коли потрібно було відновлювати Єрусалимський храм. Огія було передвіщено, що його народ повернеться з єгипетського полону.
Огій був похований в Єрусалимі.

Наші предки вважали, що Огій протегує чистим помислам і добрих справ. Якщо у вас є шкідливі звички, то потрібно було помолитися Огія і ви позбудетеся від них.

 ""

Заборони

У народі вірили, що якщо пообіцяти в цей день себе щось зробити або іншим людям і виконати його, то в подальшому році вам буде супроводжувати удача і достаток. Однак, якщо ви порушите вказану обіцянку, то не минути лиха і розтрат незабаром. Не можна в цей день просто так кидати слова на вітер. Цим ви викличете на себе і свою сім’ю горе.

Прикмети

Коли 29 грудня багато інею, то чекайте на Різдво теплої погоди.
Коли в цей день сильні морози, то холод буде триматися до Хрещення.
При холодній погоді в цей день, чекайте морозної зими всю зиму.
Якщо намете багато снігу в цей день, то це до неврожаю.
Зверніть увагу на погоду 29 грудня – точно така буде весь квітень.
Коли мороз розпише візерунками всі вікна, то три тижні буде сувора холодна погода.

Схожі статті

Шоколадно-морквяний торт без борошна, цукру, масла: мій кумир, коли сиджу на дієті, а солоденького хочеться

У світі кулінарії завжди є місце для інновацій та творчості, особливо коли йдеться про створення страв, які поєднують у собі смак та користь для здоров'я.

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.