Церковне свято 24 березня 2021 року: історія, прикмети і заборони

Для того, щоб завжди в цьому році були гроші, то потрібно з ранку запастися монетами дрібними та слухати коли заспіває зозуля і тоді брякнути ними.

Православною церквою 24 березня поминають Євфимія, який був Новгородським архієпископом, а також священномученика Антипа. У народі ще це день називають Антип-зубника.

Традиції та звичаї

У цей день потрібно прочитати змову, щоб відвернути чоловіка від суперниці. Також можна лікувати шлунок і підшлункову залозу. Вірянини моляться Антипові, він допомагає зцілювати хвороби, в тому числі прибирає зубний біль.

Прикмети

 "В "
Весна

Коли після 24 березня температура підіймається, то чекайте теплого літа.
Якщо миші побігли на поля, то очікується неврожай.
Коли помітили вночі іній, то снігу не буде випадати.
Якщо іній пухнастий, то буде хороша погода.
Якщо граки високо в небі та потім швидко до землі летять, то буде дощ.
Якщо дружно прилетіли птахи, то буде негода і негода.
Якщо журавлі низько над землею летять мовчки, то очікується негода.
Коли ворони купками сидять на землі, буде холодно.
Якщо лебеді на ставку, то будуть теплі дні.

Що можна робити

Цей день пов’язаний з повір’ями про зозулю. Для того, щоб завжди в цьому році були гроші, то потрібно з ранку запастися монетами дрібними та слухати коли заспіває зозуля і тоді брякнути ними. Згадайте бажання і коли почуєте спів зозулі – воно обов’язково скоро збудеться. Ті жінки, які незаміжня, то потрібно сходити в ліс і поплакати. Таким чином, вони не будуть весь рік самотніми.

Чого не можна робити

Хоча в цей період Великого посту і потрібно дотримуватися його, проте хто не дотримується і їсть м’ясо, то не можна викидати тельбухи птиці. Таким чином ви позбудетеся здоров’я.

Популярне

Схожі статті

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.

Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом: хліба туди класти не потрібно. Дуже соковиті та смачні

Ароматні гречаники з м'ясом дуже просто приготувати вдома. Такі котлети порадують хрусткою скоринкою та соковитою серединкою — ми перевіряли.