Церковний свято 8 червня 2021 року. Прикмети, історія і заборони в цей день

Не потрібно нічого робити на городі, в полі або саду. Чи не підмітати в хаті в цей день, а то ви виженете удачу з нього.

8 червня називають Днем рибалки. Той, хто любить риболовлю не повинен пропустити цей день. Обов’язково сходіть на риболовлю – прийдете з уловом.

Наші предки раніше запрошували в цей день пічника, щоб він все перевірив і прочистив сажу. У нашому сучасному світі потрібно запросити газівника, щоб він все перевірив. Це потрібно і тоді та зараз, для того, щоб запобігти можливу небезпеку пов’язану з пожежею.
У кого є піч у хаті, потрібно заздалегідь все оглянути, щоб потім вже до осені в холодну погоду не займатися грубкою. Запрошувати пічника або газівника повинні господині.

Перед цим вони повинні задобрити домовика. Бо вважається, що він живе за піччю. Для нього господиня робить частування з солодощів. А самого пічника пригощали рибою.

Ще одна традиція на Карпов день – це лікування худоби, якщо він погано їсть. Для цього весь посуд потрібно залишити на вулиці під шипшиною і потім коли посуд прибрали, то туди відправляли у кого був поганий апетит, в тому числі та худобу.

Погожий день

Прикмети

Коли побачите що раки вилізли на берег, то чекайте дощу.
Якщо побачите, що риба плаває на поверхні, ще 3 дні, а то й більше буде сира погода.
Якщо день Карпа припадає на Місяць, яка убуває, то очікуйте часті дощі та грім.
Коли комарі роями літають, то тепла погода ще довго буде.

Що можна і не можна робити в цей день

Чоловіка 8 червня мають сходити на риболовлю і потім нагодувати рибою всю сім’ю.
Жінкам не можна шити в цей день, а також брати в руки гострі предмети. Однак ніж в це число не входить. Забороняється прибирати вдома, а також прати.

Не потрібно нічого робити на городі, в полі або саду. Чи не підмітати в хаті в цей день, а то ви виженете удачу з нього.

8 червня потрібно бути привітним. Коли прийдуть гості до вас в цей день – нагодуйте їх і напоїть. Не сваріться і не з’ясовуйте відносини в цей день. Бо Карпо незабаром покарає того, хто це зробив.

Схожі статті

Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.

Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.

Котлети не готую! Смачніше в житті не їла: рецепт з фаршу, який тепер постійно замовляє чоловік і свекор

Ця страва з фаршу виходить настільки смачною та соковитою і має апетитний вигляд, що ви можете її не тільки приготувати на вечерю, а й подати на святковий стіл.