Проклятий день: прикмети, традиції та повір’я на 4 травня 2022 року, що не можна робити в цей день, щоб не викликати лиха

Кожен весняний день приносить щось нове. Люди цікавляться, що може бути саме того чи іншого дня. Особливо звертають увагу на прикмети та заборони

Людям властиво вірити у прикмети та заборони. Адже недарма наші предки протягом століть придивлялися до явищ, які були в природі та запам’ятовували їх. Потім виходячи з цих знань складалися прикмети та потім заборони. Ці прикмети та заборони допомагали нашим предкам у той скрутний час, у тому числі та для прогнозу майбутнього врожаю.

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то та осінь буде такою. Молоді дівчата цього дня водили хороводи та співали пісні навколо яблунь. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то буде спекотна погода.

Весна у самому розпалі

Що не робиться цього дня

4 травня всі люди мають проклинати нечисту силу.
Забороняється працювати на день Проклу, тому що, щоб ви не зробили, нічого хорошого з цього не буде. Нечиста сила вам заважатиме.
Не ходіть у ліс чи поле – ці відкриті місця можуть бути скупченням нечистої сили. Потрібно утримуватися від їхнього відвідування цього дня.
Не збирайте квіти та не паліть сухе листя з дерев і кущів. Це вважається зазіхання на природу і може спричинити хворобу та невдачу.
Не лайтеся цього дня, особливо з близькими.

Прикмети

Якщо ви не відлякаєте цього дня нечисту силу, то вона може потрапити до дому та наробити лиха. Потрібно лаяти нечисту силу, і вона відійде.
Якщо побачите, що черемха зацвіла, то чекайте на тепле і погоже літо.
Якщо у цей день дощ випаде їх хмар, які високо перебувають, то земля чудово вологою просочиться для майбутнього врожаю.
Якщо побачите, що вночі зірки сильно мерехтять, а зранку з’явилися хмари, то незабаром чекайте на грозу.
Коли береза раніше за клен спушилася, то чекайте посушливе літо. А коли навпаки, то літньої пори будуть часті дощі.
Якщо соловей співає, коли листя немає на деревах або його мало, то буде неврожай.
День сприятливий для пошуку зниклих людей та речей.
Гарного вам дня та чудового настрою!

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.