Церковне свято 21 липня: Прокопів день, або Прокоп-жнець (що не можна робити)

Ви стежите за церковним календарем? Ми – так. Розповідаємо вам, що сьогодні, 21 липня, не можна робити!

Сьогодні, 21 липня, Прокопів день або Прокоп-жнець. Що це за свято? Що не можна робити 21 липня? Виявляється, що не можна розпочинати нові справи та ображатися. Детально розповідаємо у матеріалі

Яке сьогодні свято за народним та церковним календарем – слід знати, незважаючи на важкі часи для України, які існують у цей день народні прикмети. Наш народ багатий на традиції, звичаї, ми віримо в Бога – давайте продовжувати в тому ж дусі, і нехай наша віра швидше принесе результат.

21 липня – яке сьогодні свято

За церковним календарем 21 липня віруючі в Україні та в усьому світі відзначають день пам’яті великомученика Прокопія. Він був особливою людиною, їв лише хліб, пив лише воду. Він був читцем при церкві і проганяв злих духів покладанням рук на людей. Він був убитий язичниками за свої переконання та за віру в Бога. Прокопій став першим мучеником за віру Христову в Палестині. Найкращий спосіб провести 21 липня – у смиренності, на згадку про це святе.

Що не можна робити 21 липня

  • розпочинати новий бізнес, він точно завдасть втрат;
  • ображати близьких людей і ображатись на родичів;
  • лаятися – навіть із чужими людьми;
  • вдаватися до лінощів.

21 липня – як загадувати бажання?

Рівно о 21:00 складіть ноги “метеликом”, закрийте очі, і 21 раз прочитайте молитву , можна “Отче наш”. Думайте про найважливіше зараз – загадуйте бажання не для себе, а для близьких людей, і тоді воно обов’язково здійсниться.

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.