Поминальний день 6 червня 2020 роки перед Трійцею. Поминальна субота. Традиції

Цей день знаменується тим, що люди дарують любов і моляться за своїх рідних, знайомих і покійних.

У цьому році велика поминальну суботу припадає на 6 червня, перед святом Трійці. Цей день знаменується тим, що люди дарують любов і моляться за своїх рідних, знайомих і покійних.

Історія батьківської суботи перед Трійцею

Свято Святої Трійці – це великий день для віруючих. Суббота, є передоднем свята. У давні часи в цей день ховали людей, які померли нещасної смертю. Тоді за містом будували будинок або сарай і в ньому влаштовувалася одна загальна могила. Це робилося для жебраків людей. У суботу перед Трійцею згадували всіх покійних і молилися за упокій їх душ.

У цій загальній могилі ховали тих людей у яких не було родичів, друзів або знайомих, які могли їх поховати. як правило це були утопленики, жертви нещасних випадків і самогубці. Було традицією для християн, приходити приходити і молитися за померлих, яких вони не знали. Проводилися урочистий похорон і організовувався поминальний обід для бідняків, їм же лунала милостиня.

Однак, було виключення. Якщо людина була убита під час розбійного нападу або крадіжки – їх заборонялося ховати навіть в цій спільній могилі. Їх закопували в лісі.

Традиції на батьківську суботу перед Трійцею

 ""

Перед батьківської суботою в п’ятницю проводилася в церкві велика панахида – парастас. З ранку в суботу здійснювали заупокійну Божественну літургію, а після неї – загальну панахиду. На листочках в церкві потрібно написати імена покійних і передати священикові, для того, щоб вони коли молилися їхні згадали

Давня традиція говорить, що потрібно принести в церкву трохи червоного вина, цукерок, різних круп і хліб. Їх після богослужіння роздадуть всім нужденним. коли люди відвідали церкву, потім вони йдуть на цвинтар і наводять там порядки, читають молитви і роздають милостиню.

Церковнослужителі нагадують, що богослужіння в церкві, є важливіше ніж візит на кладовищі в період поминальної субботи.Поетому, що не замінюється служба в церкві, на похід до цвинтаря. У 2020 році, в зв’язку з епідемією коронавируса, людей закликають не залишати своїх будинків, і читати молитви вдома, біля іконостасу.

Що не можна робити на поминальну суботу перед Трійцею

В цей день, як і в усі поминальні дні не бажано фізично працювати. Прибирати вдома можна. Своє житло прикрашають травами і квітами. Не можна вишивати, купатися у відкритому водоймищі, а також прати. Галасливі гуляння і веселитися, також забороняється.

Багатьма віруючими в цей день влаштовується поминальний обід. Міцні алкогольні напої не рекомендують вживати. Краще випити трохи червоного вина. На кладовищі небажано залишати різні частування, спиртне або сигарети, якщо навіть покійний їх раніше любив.

 ""

Хоча Троїцька поминальна субота, є поминальним днем, не потрібно в цей день віддаватися смутку і плакать.Смерть – це всього лише перехід з одного життя в іншу. Необхідно пам’ятати, що покійні перейшли в інший світ і стали ближче до Бога.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.