Дитинство Ісуса: відсутні роки?

Ми можемо бути впевнені в тому, що юність Ісуса служила для виконання важливої частини Його служіння.

Євангеліє (Матвій, Марк, Лука та Іоанн) мало що говорять нам про дитинство Ісуса. Ми знаємо тільки кілька подій: втеча сім’ї в Єгипет (Матвія 2:14) і повернення до Назарету (Матвія 2:23; Луки 2:39); Його зростаюча мудрість (Луки 2: 40-52); і Його відвідування Храму в Єрусалимі в 12 років і послух Його батькам (Луки 2: 41-51).

 ""

Слід зазначити, що подальші розповіді про дитинство Христа були включені в так звані апокрифічні Євангелія, написані набагато пізніше тими, хто намагається заповнити «прогалини». Проте, ці «Євангелія» представляють похмурого дитини, який використовує чудеса для розваги, а не для виконання волі Бога. Жоден з цих атрибутів не відповідає характеру Христа.

Дитинство Ісуса

У той час як справжні деталі дитинства Ісуса нечисленні, ми можемо багато чому навчитися у країни і області його юності: Ізраїлю і Галілеї. У той час як Єрусалим підкреслював складне і заплутане вивчення Старого Завіту і навчань рабинів, відстань Галілеї від міста дало трохи більш м’який підхід, в якому мало поважали законничество. З цієї причини і з-за відмінностей в діалектах галілеяни часто вважалися неосвіченими. «Галилеянин-Дурень!» стало загальним виразом.

Можна очікувати, що Ісус виріс в атмосфері, просоченою навчаннями і словами Старого Завіту. Він також, ймовірно, відвідував єврейську школу до шести років, оскільки вони були поширені навіть у віддалених районах.

Крім того, зміст Його притч і навчань може вказувати на повсякденні пам’ятки Його юності: пастухи з вівцями, святкування шлюбних вечірок, лисиці в своїх корівниках, податківці у дверей, вдови на роботі, які шукають загублені монети, пекарі в середина замішування хліба і бідняки на вулиці.

 ""

Ми можемо бути впевнені в тому, що юність Ісуса служила для виконання важливої частини Його служіння. Тобто, хоча і повністю Бог, Він виріс, як і будь-яка людина.

Що Біблія говорить про дитинство Ісуса?

Біблія мало говорить про дитинство Ісуса, тому що вона фокусується на його словах і його діях за задумом. Наприклад, Іван говорить нам, що Ісус зробив ще багато речей, вони записані так, що ви можете знати, ким він був і по вірі, маючи віру у вічне життя.

 ""

Зосередився він на дитинстві, чесно кажучи, це не те, коли його служіння дійсно почалося. У другому розділі Іоанна говориться, що перше з його чудес було повнолітнім на весіллі Кани Галілейської. У той час як у нас є звіт Луки про нього в храмі, коли він був дитиною, просто розуміючи, що він росте, сповнений благодаті й істини, Біблія дійсно хотіла зосередитися на причини, по якій він прийшов на землю, а не просто на стадії дорослішання але слова і діла Ісуса і призвели до його часу на хресті.

Насправді, у нас, навіть в дорослому віці, дуже мало про життя Ісуса, але у нас є те, що, на думку Бога, було досить для того, щоб ми дійсно зрозуміли, хто він і чому він прийшов на землю.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.