Чи був Ісус в Індії, перш ніж почати своє служіння людям?

Давно існують теорії про те, що Ісус подорожував по Індії в якийсь момент свого життя.

В Біблії не згадується ідея подорожі Ісуса в Індію. Насправді, йдеться про зворотне. Ісус народився у Вифлеємі в Юдеї (Луки 2: 1-20). Його дитинство включало відвідування Єрусалиму (Луки 2: 22-28), після чого Він і його сім’я повернулися додому до Віфлеєму, а потім були відвідані мудрецями (Матвія 2: 1-12). Після візиту мудреців Його батьки втекли з Ним для безпеки в Єгипет (Матвія 2:15). Після смерті Ірода (4 р. До н.е. Е.) Ісус і Його сім’я повернулися до рідного міста Йосипа і Марії, Назарет (Матвія 2: 19-23). У віці дванадцяти років Ісус відвідав Єрусалим і залишався там на три дні довше, ніж Його батьки, перш ніж повернутися в Назарет (Луки 2: 41-51). Відомий як тесля, подібний Своєму земному «батькові» Джозефу, Ісус, ймовірно, жив в Назареті до тих пір, поки Його публічне служіння не почалося близько 30 року нашої ери. Протягом приблизно трьох з половиною років Ісус служив по всьому Ізраїлю до своєї смерті в Єрусалимі, воскреслого на третій день, і з’явився Його учням протягом сорока днів в Ізраїлі до вознесіння на небеса згідно з євангельськими розповідями.

Проте, вже давно існують теорії про те, що Ісус подорожував по Індії в якийсь момент свого життя. Що це за теорії та чи є докази, що підтверджують їх?

 ""

Першим сучасним письменником, який стверджував, що Ісус подорожував до Індії, був Ніколас Нотович в 1894 році. У 1908 році Євангеліє Ісуса Христа, Водолія, вчив, що у віці від 12 до 30 років Ісус подорожував по Індії, Тибету, Персії, Ассирії, Греції та Єгипту. Інші твердження дотримувалися аналогічної схеми, однак жодне з них не грунтується на достовірних історичних дослідженнях, порівнянних за датою з традиційними євангельськими розповідями.

Фактично, багато хто з цих теорій «Ісус в Індії» виникають через змішання Ісуса зі святим Кашміру Іссою Юз Асафом ( «Ісус, син Йосипа»). Коли Нотович встановив цю дражливу зв’язок з Ісусом з Біблії, багато пізніше досліджували це твердження і виявили, що в твердженнях відсутні достатні докази.

 ""

І все ж до сих пір легендарні історії про Ісуса в Індії як і раніше можна знайти в Інтернеті і в інших засобах масової інформації, пропонуючи «альтернативну» теорію щодо «пропущених років» або «втрачених років» Ісуса між його дитинством і часом суспільного служіння.

Будь то щире нерозуміння або навмисне зміна доказів, що стосуються історичних фактів Ісуса, твердження про поїздку Ісуса в Індію не засновані на точних доказах. Замість цього розповіді про Його народження, молодості і служінні в Євангелії відбуваються з життя його ранніх послідовників і існують в декількох документах. Ніяка інша конкуруюча альтернатива, що включає поїздки в Індію, не наблизилася б до такого ж рівня доказів.

Хоча не всі деталі щодо ранніх років Ісуса відомі, ясно, що Він не подорожував до Індії за життя. Замість цього Він жив в основному на землі Ізраїлю, служачи в основному єврейської аудиторії на виконання багатьох месіанських пророцтв.

Схожі статті

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.