Що відбувається, коли ми звертаємося (по-справжньому) до Бога

Сповідування - це відправна точка на шляху до царства.

Покаяння звучить як таке релігійне слово, як крики вуличних проповідників, як моралісти, виляющие пальцями. Але я давно дізнався, що буквальний переклад «покаятися» – повинен повернутися. «Гей, приятель, ти не в тому напрямку», – це звучить як корисне, добре слово, а не як виправлення. Я думаю, що це підбадьорливе слово, яке сам Ісус пропонує, коли починає своє служіння з проголошення: «Царство Боже серед вас. Покайтеся і вірте добрим вістям ».

Якщо покаятися – значить повернутися, повернутися до Бога і почати ходити з Богом, а не на самоті від Бога, тоді сповідання – це відправна точка на шляху до царства.

Исповедь – відправна точка на шляху до царства

Спробуйте уявити це разом зі мною – уявіть, що ви йдете до чогось, що ви хочете, навіть якщо у вас є ниючі почуття, що те, що ви хочете, може не бути корисним для вас, може бути не кращим для вас, може навіть нашкодити комусь іншому. Це може бути домашнім за своєю природою, як ніби ви хвалитеся своїми дітьми і грубо ставтеся до свого тіла і говорите щось погане про свою сестру свою двоюрідну сестру і випиваєте три келихи вина в ту ніч і знаєте, що хочете, щоб все не робилося . Я відчуваю себе настільки насиченим жалістю до себе.

У попелясту середу, на початку пісного очікування Пасхи, я вирішую задуматися про кожен день і зізнатися в одному. Протягом останніх декількох тижнів сповіді я усвідомив, що коли я звертаю увагу на свій гріх, я відчуваю себе огидним. Це не вина. Хвороба – це усвідомлення того факту, що гріх – це я, що минає від Бога, що минає від повноцінного життя, від краси, істини, добра і всього, що я хочу для себе і для інших. Це не визнання, яке змушує мене відчувати себе погано. Це гріх. І це визнання допомагає мені розпізнати власне нездужання.

 ""

Отже, я йду від Бога маленькими ввічливими кроками. І приходить сповідь, цей акт зупинки кожен день, щоб запитати себе, де і коли я відвернувся від життя, яку пропонує Бог. Визнання – це те, що я завмираю, повертаю голову на хвилину і озираюся через плече. Исповедь – це бачити, де я хочу бути замість того, де я є: бачити задоволення від примирення з моїми дітьми після того, як я дозволю гніву взяти верх над собою, чекаючи почуття легкості і краси після того, як добре подумав про людей навколо мене , а не затаїв ревнощі або образу, передчуття почуття здоров’я і благополуччя після хорошої їжі і гарного нічного сну замість занепокоєння.

І потім, як мені сумно сказати, після тієї короткої паузи, в якій я визнаю свою неправомірна дія чи думка, після того, як я повертаю голову до світла, я часто починаю йти знову. Шаблон виглядає приблизно так: крок за кроком від Бога, озирайся через плече і думай: «Ух ти, там прекрасно, але, здається, буде потрібно багато важкої роботи, щоб дістатися туди», поверни назад туди, де я був направлений в першу чергу, крок-крок-крок.

Сповідь заважає мені піти від Бога

 ""

Це уповільнює мене. Це збільшує моє бажання змін. Але це не змінює мене. Це не переверне мене.

Ісус сказав нам «покаятися і повірити». Пізніше в своєму служінні він також розповів притчу про двох синів, історію, в якій норовливий син нарешті вирішує повернутися додому до свого батька. Один з найбільш хвилюючих моментів у цій історії – це коли ми розуміємо, що синові не потрібно йти пішки до самого будинку. Швидше Ісус каже, «поки він був ще далеко», його батько вибіг, щоб привітати його. Батько шукав сина, бажаючи, щоб він повернувся. І як тільки він це зробив, батько побіг до нього, щоб привітати його і супроводжувати його додому.

Я був натхнений цим уривком протягом усього цього сезону Великого посту, так як кожен день став більше усвідомлювати, як я йду від Бога і від повного життя, яку пропонує Бог. Сповідування змусило мене усвідомити свій гріх і навіть дало мені бажання покаятися. Але я не можу пройти весь шлях самостійно. Я виявив, що коли я нарешті визнаю, що прямую в неправильному напрямку і обертаюся, я більше не самотній.

Ісус весь час говорить про Боже Царство і неодноразово представляє його як вечірку – банкет, радісне святкування всього хорошого. Як дивно, що я продовжую йти від банкету, кидаючи погляд через плече на мерехтливі вогні, які я залишив позаду. Як прекрасно, що коли я нарешті починаю повертатися до святкування, я виявляю, що Бог біжить до мене, обіймає мене, називає мене своїм, вітає мене вдома.

Це страшне, релігійне слово – покаятися? Запрошення на банкет в домі Господа. Засіб участі в Царстві Божому. Ласкаво просимо до родини.

Схожі статті

“Перебиває та рветься до мене в кадр”: Наталія Мосейчук показала Філімона, який заважає їй проводити ефіри

Нещодавно у соцмережах, у відео про закулісся знімань, у кадрі разом з Наталею вперше з'явився Філімон, котрий досить жваво намагався перебити ведучу.

Пристосувалася солити скумбрію в пакеті: смачніше, ніж у розсолі, і посуд не потрібний. Геніально просто

Замість скумбрії таким же чином у пакеті можна засолити оселедець. Якщо немає бажання використовувати спеції, достатньо буде лише однієї солі. Виходить дуже жирно та смачно.

Нереально смачний пиріг з сирною начинкою і курагою: забудьте про інші рецепти. Це найлегший тортик у світі

Дріжджовий пиріг із сиром та курагою виходить надзвичайно ароматним. Чаювання з такою здобою вийде ідеальним. А бесіда полине у правильне річище, адже смакота налаштує на приємний лад.