Сьогодні 26.08.2020 року свято ікони Божої Матері “Пом’якшення злих сердець “. Що забороняється робити в цей день

Пресвята Богородиця Діва Марія зображена на цій іконі пронизаний сім'ю стрілами (звідси друга назва ікони - Семистрільна).

Православною церквою відзначається сьогодні свято на честь ікони Божої Матері “Пом’якшення злих сердець” (Семистрільна).

Історичний ракурс

Пресвята Богородиця Діва Марія зображена на цій іконі пронизану сім’ю стрілами (звідси друга назва ікони – Семистрільна).

Річ у тому, що коли старець Симеон зустрів Богородицю і Йосипа з немовлям Ісусом, він оголосив, це Месія.

Звертаючись до Марії, він сказав: “Се, лежить Цей на падіння і на повстання багатьох в Ізраїлі й на знак сперечання, і Тобі меч душу прошиє самій “. Символічно скорботу Божої матері показано на іконі де пронизує її стрілами.

Тривалий час ця ікона була в храмі святого апостола Іоана Богослова, який знаходився біля Вологди. Вона була на дзвіниці храму. За нею йшли дзвонарі, коли потрібно було дзвонити. Всі думали, що це звичайна дошка. Одному селянинові з цього повіту, коли він був тяжко хворий привиділося, що на дзвіниці повинна бути ікона Божої Матері. Він повинен їй помолитися, щоб вилікується. Так селянин і зробив. Коли відслужили молебень – хворий відчув себе повністю здоровим.

Коли в Вологді, в 1830 році виявили епідемію холери, то християни взяли цю ікону та обійшли з нею навколо міста і спалах холери пропала.

Як допомагає ікона “Пом’якшення злих сердець”

 ""

У цей день потрібно молитися, щоб зміцнилася сім’я, припинилася ворожнеча між родичами. Також моляться про хороших відносин батьків з дітьми та про зцілення.

Перед цією іконою, як правило, читають молитви “Богородиця, діво, радуйся “, “Живі допомоги “, “Символ віри” та інші.

Що забороняється робити в це свято

Церква не забороняє, щось конкретне робити в цей день. Однак бажано помолитися і якщо є можливість сходити до церкви й помолитися.

Оскільки свято припадає на Успенський піст, до вживання дозволяється тільки пісна їжа.

Забороняється лаятися, сваритися і злитися.

Не потрібно заздрити людям і зловживати спиртними напоями.

Схожі статті

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".