Як краще – голосно або тихо молитися?

Немає ніяких біблійних підстав вважати, що молитва вголос більш-менш ефективна, ніж молитва тиха.

Молитва – це природний імпульс віри та невсипущої відданості надії. В молитві ми виливаємо свої сердечні бажання Богу в поклонінні, сповіданні, проханнях, клопотанні та подяку, підкоряючись Його волі. Молитва – справа пристрасне. Це стосується всіх, хто ми є і ким прагнемо бути перед Богом.

Тому не дивно, що в молитві проявляється весь обсяг і сила життєвої пристрасті. Ті, що йдуть в ногу з Духом виявляють терпіння і самовладання в усьому, але вірні учні також переносять свій гнів, розчарування, страждання, здивування і навіть своє невір’я і відчай до Бога в молитві. Поступаючи так, ми можемо виявити, що голосно кличемо до Господа.

Немає ніяких біблійних підстав вважати, що молитва вголос більш-менш ефективна, ніж молитва тиха. Ми можемо зробити й те, і інше. Святе Письмо повно прикладів публічних молитов, що підносяться з різних приводів, від довгої молитви Соломона при освяченні храму (3 Царів 8) до крику страждань (і непохитної надії) Христа з хреста з чотирьох слів (Матв. 27). : 46). Проте Ісус також навчав Своїх учнів, що наш Батько чує молитви, святощі мовчки або таємно, і Павло говорить нам, що Дух, який зміцнює нашу віру і надію через молитву, також клопоче за нас зі стогонами, занадто глибокими для слів (6: 5-6; Рим. 8:26).

Однак є вагомі причини, за якими нам було б добре в одних випадках молитися тихо, а в інших – вголос. Ісус, наприклад, попереджає Своїх учнів про лицемірів, які люблять молитися в громадських місцях, щоб їх бачили інші. Ісус зазначає, що їх вважають святими – ось і вся нагорода, яку вони отримають (Мф. 6: 5). Лицеміри позбавлені таємницею молитви, проте той, хто любить Бога, постійний в таємній молитві – і готовий молитися вголос, коли виникає слушна нагода.

 ""

І привід виникне. Молитва як основне служіння церкви (Дії 2:42), – це не просто приватний акт окремих людей, що вірять, але це їх спільна діяльність. Один зі способів спільної молитви – це вголос молитися з іншими про взаємне підбадьорення і повчанні. Молитві теж потрібно вчити. Ісус навчав учнів молитися настановами та прикладом. Так само і служителі вчать тих, кому вони служать, батьки вчать своїх дітей, і всі ми вчимо один одного, коли молимося разом. Іншими словами, любов до інших спонукає нас не просто молитися за них потай, але іноді молитися вголос разом з ними, коли вони чують.

Як би ми не молилися, ми впевнені, що наш Бог піклується про нас і завжди чує наші молитви.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.