Історія про хлопця із синдромом Дауна, який отримав диплом і роботу

Богдан Кравчук є першою людиною в Україні з синдромом Дауна, яка сама отримала вищу освіту. Хлопець живе в місті Луцьк, і він зміг зламати всі стереотипи про людей з такими особливостями.

Богдан закінчив історичний факультет в Східноєвропейському університеті ім. Лесі Українки і отримав диплом бакалавра. Його досягнення ще раз доводить, що все можливо в цьому світі. Головне це бажання, завзятість і щоденна праця над собою.

Викладачі з університету кажуть, що Богдан, як ціла енциклопедія з історії. Колишній студент дуже любить історію Київської Русі, Річ Посполиту і період Середньовіччя.

Лучани дізналися про Богдана тільки після того, як він почав проводити міські екскурсії разом з викладачем.

Богдан Кравчук отримав диплом бакалавра
Богдан Кравчук отримав диплом бакалавра

Леся Бондарук, яка працює в Українському інституті національної пам’яті, розповідає: «Пам’ятаю, як п’ять років тому ми з його мамою Євгенією Кінах боролися за його право на вищу освіту. Виявилося, що радянську норму з 70-х років про заборону на вищу освіту людям з особливими потребами можна побороти сучасними підходами до освіти… ».

Наступні п’ять років хлопець скрупульозно навчався. Він нічим не поступався типовим студентам, часом навіть був кращим. Також Бондарук зазначила Богдана, як приклад для наслідування: «… це промінь надії для батьків особливих дітей. Тому що тепер вони знають, що якщо вірити в своїх дітей і розвивати їх можливості, то мрії збуваються».

На цьому успіх хлопця не закінчився. Богдану запропонували роботу в Музеї історії освіти Волині. Тепер він зможе повноцінно працювати екскурсоводом. Сам молодий хлопець хвилюється, але впевнений, що все буде добре.

Робоче місце в музеї
Робоче місце в музеї

Керівниця музею Алла Янковенко розповіла про обов’язки нового співробітника: «Він буде вписувати, відзначати нові експонати, шифрувати їх і вносити в книги відповідні. Проводитиме екскурсії. Я думаю, у нього буде тут досить багато роботи і він впорається».

Також жінка зазначила, що Богдан Кравчук буде прикладом для інших. Не треба опускати руки, – впевнена Алла Янковенко.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Вони завжди разом: доброзичливий ведмідь Степан став членом сім’ї

Нагадаємо, ексклюзивні фото: як під час карантину виглядають торгові центри і супермаркети в Італії?

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.