Жаба в гарячій воді. Міст. Дві повчальні історії

Ми повинні намагатися залишатися разом, як сім'я, і не розривати відносини через дрібних суперечок.

Жаба в гарячій воді

Одного разу жаба впала в посудину з гарячою водою. Вода все ще стояла на газовій плиті. Жаба як і раніше не намагалася вистрибнути з посудини, а просто залишалася в ньому. Коли температура води почала підвищуватися, жаба змогла відповідним чином відрегулювати температуру свого тіла. Коли вода почала досягати точки кипіння, жаба більше не могла підтримувати та регулювати температуру свого тіла відповідно до температури води. Жаба намагалася вистрибнути з посудини, але коли температура води досягла точки кипіння, жаба не витримала. У чому причина того, що жаба не могла цього зробити? Ви звинувачуєте в цьому гарячу воду?

Мораль: жаба не могла зробити це через свою нездатність вирішити, коли їй потрібно вистрибнути. Нам всім потрібно пристосовуватися до ситуацій, але бувають моменти, коли нам потрібно поглянути в обличчя ситуації та вжити відповідних заходів, коли у нас є сили зробити це, поки не стало надто пізно. Вийдіть, перш ніж вам потрібно буде стрибнути.

Міст

Одного разу два брата, що жили на сусідніх фермах, вступили в конфлікт. Це був перший серйозний розкол за 40 років спільної роботи. Вони без проблем ділилися машинами, торгували робочою силою і товарами в міру потреби. Потім довгу співпрацю розвалилося. Все почалося з невеликого непорозуміння і переросло в серйозну різницю, яка переросла в обмін гіркими словами, за якими пішли тижні мовчання.

Одного ранку у двері старшого брата постукали. Він відкрив її та виявив людину з ящиком для інструментів тесляра. «Я шукаю кілька днів роботи», – сказав він. «Можливо, у вас буде кілька невеликих робіт тут і там. Я можу вам допомогти? “” Так! “Сказав старший брат.« У мене є для тебе робота. Подивіться на ту ферму через струмок. Насправді це мій сусід, це мій молодший брат, і ми не ладнаємо. На минулого тижня він вирив на своїй фермі більш широкий прохід для води. Але в підсумку він створив дуже широкий струмок між нашими фермами, і я впевнений, що він зробив це тільки для того, щоб мене дратувати. я хочу, щоб ви спорудили мені щось не будь, щоб нам не доводилося стояти та дивитися в обличчя один одному з іншого боку ». Тесляр сказав:« Думаю, я розумію ситуацію. я зможу зробити роботу, яка принесе вам задоволення».

Старшому братові довелося їхати в місто за припасами, тому він допоміг теслі підготувати матеріали, а потім пішов на день. Тесляр весь день багато працював. на заході, коли повернувся старший брат, тесля тільки що закінчив свою роботу. Очі старшого брата широко розкрилися, а щелепа відвисла. Це було не те, про що він навіть подумав чи уявив. Це був міст, що тягнеться від одне го берега струмка до іншого! Прекрасна робота, красиві поручні. І, на його подив, його молодший брат через струмок йшов йому назустріч з широкою посмішкою і широко розкритими руками, щоб обійняти його. «Ти дійсно добрий і скромний, мій брат! Після всього, що я зробив і сказав вам, ви все ж показали, що кровні стосунки ніколи не можуть бути порушені! Я щиро жалкую про свою поведінку », – сказав молодший брат, обіймаючи свого старшого. Вони повернулись і побачили, що тесля піднімає на плече свій ящик з інструментами. “Ні, зачекайте! Залишись на кілька днів. У мене для вас багато інших проєктів», – сказав старший брат. «Я хотів би залишитися, – сказав тесля, – але мені потрібно побудувати ще багато мостів!»

Мораль: немає нічого ганебного в тому, щоб визнати свою помилку або прощати один одного. Ми повинні бути добрими та скромними. Ми повинні намагатися залишатися разом, як сім’я, і не розривати відносини через дрібних суперечок.

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.