Лисиця і коза. Золоте яйце. повчальні історії

Той, хто хоче більшого, втрачає все.

Лисиця і коза

Одного разу в темряві бродила лисиця. На жаль, вона впала в колодязь. Вона з усіх сил намагалася вийти, але все марно. Так що у неї не було іншого виходу, крім як залишатися там до наступного ранку.

На наступний день туди прийшла коза. Вона заглянула в колодязь і побачила там лисицю. Коза запитала: «Що ви там робите, містер Фокс?» Хитра лисиця відповіла: «Я прийшла сюди попити води. Це найкраще, що я коли-небудь пробувала. Приходьте і переконайтеся в цьому самі. ”

Недовго думаючи, коза стрибнула в колодязь, вгамувала спрагу і стала шукати вихід. Але, як і лисиця, вона теж не могла нічого вдіяти. Потім лисиця сказала: “У мене є ідея. Ви стоїте на задніх лапах. Я залізу тобі на голову і вийду. Тоді я теж допоможу тобі вийти. ” Коза була досить безневинною, щоб зрозуміти проникливість лисиці, і зробила, як вона сказала, і допомогла їй вибратися з колодязя.

Йдучи, лисиця сказала: «Якби ви були досить розумні, ви б ніколи не увійшли, не побачивши, як вийти».

Мораль: дивіться, перш ніж стрибати. Чи не приходите до чого-небудь сліпо, не замислюючись.

Золоте яйце

Жив-був в селі торговець тканинами з дружиною і двома дітьми.

Вони дійсно були досить заможними.

У них була красива курка, яка кожен день відкладала яйце. Це було не звичайне яйце, а золоте яйце.

Але чоловікові не подобалося те, що він отримував щодня. Він був з тих, хто любить розбагатіти. Чоловік хотів отримати всі золоті яйця від своєї курки одним махом.

Отже, одного разу він гарненько подумав і нарешті знайшов план.

Він вирішив вбити курку і зібрати всі яйця.

На наступний день, коли курка знесла золоте яйце, чоловік схопив його, взяв гострий ніж, відрубав їй шию і розрізав тіло. Навколо не було нічого, крім крові та ніяких слідів яйця. Він дуже засмутився, тому що тепер йому не дісталося жодного яйця. Його життя йшло гладко з одним яйцем в день, але тепер він сам зробив своє життя нещасної.

Результатом його жадібності стало те, що він з кожним днем ставав дедалі біднішими та, врешті-решт, став жебраком.

Як наврочив і наскільки він був дурний.

Мораль: Той, хто хоче більшого, втрачає все. Людина повинна залишатися задоволеним тим, що отримує.

Схожі статті

Спробувала його в ресторані і він підкорив моє серце: салат простий, але дуже смачний. Став ходовим у нас

Цей салат з пекінською капустою до банального простий і зрозумілий. Та поєднання продуктів у ньому настільки вдале, що страва виходить нереально смачною.

Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки: універсальний рецепт, яке годиться і для піци

Як замісити універсальне тісто на кефірі, що підходить для приготування піци та пиріжків як із солодкою, так і з несолодкою начинкою — дізнайтеся в нашому матеріалі.

Як зараз виглядає і де живе 53-річна Анастасія Заворотнюк: 5 років онкології і експериментальна терапія

Відома російська акторка Анастасія Заворотнюк вже 5-й рік не з'являється на публіці та не виходить на зв'язок зі своїми прихильниками. Весь цей час жінка проходить лікування від онкології.