Білий слон. Зворушлива і душевна історія з мораллю

Завжди проявляйте прихильність і турботу до наших близьких. Завжди поважайте почуття інших.

Колись на дні величних Гімалаїв жило стадо з вісімдесяти тисяч слонів. Їх лідером був чудовий і рідкісний білий слон, який був надзвичайно добрим.

Він дуже любив свою матір, яка осліпла і не могла піклуватися про себе. Кожен день цей білий слон ішов до лісу в пошуках їжі.

Він буде шукати кращі дикі фрукти, щоб послати їх матері. Але, на жаль, його мати так і не отримала. Це було тому, що його посланці завжди самі їх з’їдали. Щоночі, повертаючись додому, він з подивом дізнавався, що його мати весь день голодувала. Йому було абсолютно огидно своє стадо. Одного разу він вирішив залишити їх усіх і зник серед ночі разом зі своєю дорогою мамою. Він взяв її на гору Чандорана, щоб вона жила в печері поруч з красивим озером, покритим прекрасними рожевими лотосами. Так сталося, що одного разу, коли білий слон годувався, він почув гучні крики. Лісник з Бенараса заблукав в лісі та був шокований. Він приїхав в цей район відвідати родичів і не міг знайти виходу.

Побачивши цього великого білого слона, він злякався ще більше і побіг так швидко, як тільки міг. Слон пішов за ним і сказав, щоб він не боявся, тому що все, що він хотів, – це допомогти йому. Він запитав лісничого, чому він так гірко плаче. Лісник відповів, що плакав, бо останні сім днів блукав лісом і не міг знайти виходу. Слон сказав йому не турбуватися, бо він знає кожен дюйм цього лісу і може відвести його в безпечне місце. Потім він підняв його на спину і відніс до узлісся, звідки лісник відправився веселим шляхом назад в Бенарас. Досягнувши міста, він почув, що особистий слон царя Брахмадутти тільки що помер, і король шукає нового слона.

Його герольди бродили по місту, оголошуючи, що будь-яка людина, яка бачила або чув про слона, гідному короля, повинен виступити з цією інформацією.

Лісник був дуже схвильований і негайно підійшов до короля і розповів йому про білого слона, якого він бачив на горі Чандорана. Він сказав йому, що позначив шлях і йому буде потрібна допомога дресирувальників, щоб зловити цього фантастичного слона. Король був дуже задоволений цією інформацією і негайно відправив кілька солдатів і дресирувальників слонів разом з лісником. Після багатоденної подорожі група досягла озера, поруч з ним мешкала слони. Вони повільно спустилися до берега озера і сховалися за кущі. Білий слон збирав пагони лотоса для трапези своєї матері та відчував присутність людей. Піднявши очі, він помітив лісничого і зрозумів, що це він привів до себе людей короля.

 ""

Він дуже засмутився через невдячності, але вирішив, що якщо він почне боротьбу, багато хто з чоловіків будуть вбиті. І він був занадто добрий, щоб когось образити. Тому він вирішив піти з ними в Бенарас, а потім попросити прихильного короля звільнити.

В ту ніч, коли білий слон не повернувся додому, його мати дуже хвилювалася. Вона чула шум зовні та здогадалася, що люди короля забрали її сина. Вона боялася, що король поїде з ним в бій, і її син обов’язково загине. Вона також турбувалася, що нікому буде за нею доглядати або навіть годувати, оскільки вона не могла бачити.

Вона просто лягла і гірко заплакала. Тим часом її сина привели в прекрасне місто Бенарас, де йому влаштували грандіозний прийом. Все місто було прикрашене, а його власна стайня була яскраво розфарбована і покрита гірляндами ароматних квітів. Дресирувальники влаштували бенкет для свого нового державного слона, який відмовився доторкнутися до шматочка. Він не реагував ні на які подразники, будь то ароматні квіти або красива і зручна стайня.

Він просто сидів і виглядав зовсім пригніченим.

Стурбовані дресирувальники відразу ж вирушили доповісти про ситуацію своєму королю, так як вони боялися, що слон просто пропаде без їжі та води.

Король був надзвичайно стурбований, коли він почув, що вони говорили, і сам пішов у стайню. Він запропонував слонову їжу з королівського столу і запитав його, чому він так сумував.

Він думав, що слон повинен пишатися тим, що його обрали державним слоном і що він отримає можливість служити своєму королю. Але білий слон відповів, що не їстиме нічого, поки не зустріне свою матір. Отже, король запитав його, де його мати. Слон відповів, що вона повернулася додому на гору Чандорана і, мабуть, стурбована і голодна, оскільки вона сліпа і їй нікому годувати та піклуватися про неї. Він боявся, що вона помре. Жалісливий король був зворушений історією слона і попросив його повернутися до своєї сліпої старої матері та подбати про неї, як він робив весь цей час. Він звільнив його в любові та доброти. Щасливий слон побіг додому так швидко, як тільки міг. І він з полегшенням виявив, що його мати все ще жива. Він наповнив свою скриню водою та облив хвору матір, яка думала, що йде дощ. Потім вона закричала, оскільки подумала, що якийсь злий дух прийшов, щоб заподіяти їй шкоду, і молилася, щоб її син був тут, щоб врятувати її.

Білий слон ніжно схилився над своєю сліпою матір’ю і ніжно погладив її. Вона одразу впізнала його дотик і зраділа. Її син підняв її та сказав, що добрий і співчутливий король Бенараса звільнив його, і що він тут, щоб любити свою матір і піклуватися про неї назавжди. Його мати була абсолютно схвильована і благословляла доброго Короля світом, благополуччям і радістю до кінця його днів. Вона була так вдячна йому за те, що він відправив її сина додому. Білий слон міг піклуватися про свою матір до самої її смерті.

А коли він помер сам, король встановив йому статую на березі озера і влаштував там щорічний фестиваль слонів в пам’ять про таку турботливою і благородної душі.

Мораль: Завжди проявляйте прихильність і турботу до наших близьких. Завжди поважайте почуття інших.

Схожі статті

Як виглядає будинок Ніни Матвієнко, в якому тепер живуть Тоня і Мірзоян: нічого не міняли після її смерті

Як виглядає триповерховий маєток легендарної Ніни Митрофанівни Матвієнко, у якому й сьогодні проживають Тоня з Арсеном. Фото будинку у матеріалі.

“Дюймовочки” під 90 кг: якими були Полякова, Каменських та інші зіркові красуні у своїй максимальній вазі

Практично кожна жінка хоть раз у житті сиділа на дієті і боролася з зайвими кілограмами. Зірки не виключення. У свій час зайві кілограми мали Полякова, Каменських, Нікітюк та інші зіркові красуні.

Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.