Людина і кошеня, єдність – це сила. Дві повчальні історії з мораллю

Прочитайте ці історії - вони стануть в нагоді вам.

Людина і кошеня

Одного разу старий гуляв по лісі та раптом побачив маленького кота, який застряг в норі. Бідна тварина щосили намагалося вибратися. Отже, він простягнув йому руку, щоб витягти його. Але кіт від страху подряпав руку.

Чоловік, кричачи від болю, висмикнув руку. Але він не зупинився, він знову і знову намагався подати руку кішці.

Інший чоловік, який спостерігав за цією сценою, скрикнув від подиву: «Заради бога! Перестань допомагати цьому коту! Він збирається вибратися звідти ».

Інший чоловік не звертав уваги, він просто продовжував рятувати цю тварину, поки, нарешті, не домігся успіху.

А потім він підійшов до цієї людини та сказав: «Синку, це котячі інстинкти змушують його дряпатися і заподіювати біль, і це моя робота, любити та піклуватися».

Мораль: ставитеся до всіх навколишних зі своєю етикою, а не їх. Ставтеся до людей так, як ви хочете, щоб вони ставилися до вас.

Єдність це сила

Давним-давно була зграя голубів, які літали в пошуках їжі на чолі зі своїм королем. Одного разу вони полетіли на велику відстань і дуже втомилися.

Цар голубів закликав їх пролетіти ще трохи. Найменший голуб набрав швидкість і знайшов трохи рису під баньянових деревом. Отже, все голуби приземлилися і почали їсти.

Раптово на них впала мережу, і всі вони виявилися в пастці.

Вони побачили, що наближається мисливця з величезною дубиною. Голуби відчайдушно махали крилами, намагаючись вибратися, але без успіху. У короля була ідея. Він порадив усім голубам злетіти разом, несучи з собою мережу.

Він сказав, що в єдності є сила. Кожен голуб підібрав частину мережі, і вони разом полетіли, несучи мережу з собою. Мисливець здивовано підняв очі. Він спробував піти за ними, але вони летіли високо над пагорбами та долинами.

Вони прилетіли на пагорб біля міста храмів, де жила миша, яка могла їм допомогти. Вона була вірним другом царя голубів. Коли миша почула гучний шум їх наближення, вона зникла. Король голубів м’яко покликав його, і миша зраділа його зустрічі. Король голубів пояснив, що вони потрапили в пастку і потребують допомоги миші, щоб прогризти мережу зубами та звільнити їх.

Миша погодилася, сказавши, що спочатку звільнить короля. Король наполіг на тому, щоб спочатку він звільнив своїх підданих, а король – в останню чергу. Миша зрозуміла почуття короля і виконала його бажання. Він почав розрізати мережу, і один за одним були звільнені всі голуби, включаючи голуба-короля. Всі вони подякували мишку і полетіли разом, об’єднавшись у своїх силах.

Мораль: коли ви працюєте разом, ви сильніше.

Схожі статті

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.

Неймовірно соковита рулька в рукаві: взяла свинину, часник і спеції. Домашня ковбаса тепер на другому місці

Свиняча рулька чудово доповнить ваш арсенал рецептів. Запікається ця смакота в рукаві з часником і улюбленими спеціями, а виходить мега соковитою та апетитною.

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.