Батько і син: розмова. Повчальна історія з мораллю

Ми не повинні пропускати час крізь пальці, не провівши деякий час з тими, хто дійсно важливий для нас.

Одного разу батько виконував якусь роботу, і його син підійшов і запитав: «Тату, можу я поставити тобі питання?» Батько сказав: «Так, звичайно, що це таке?» Тому його син запитав: «Тату, скільки ти заробляєш в годину?» Батько трохи засмутився і сказав: «Це не твоя справа. Чому ти питаєш про це?” Син сказав: «Я просто хочу знати. Скажіть, будь ласка, скільки ви заробляєте на годину? » Отже, батько сказав йому: «Я заробляю 500 рупій на годину».
«О», – відповів хлопчик, опустивши голову. Піднявши очі, він сказав: «Папа, можу я позичити рупії 300? »Батько в люті сказав:« Якщо єдина причина, по якій ти запитав про мою зарплаті, – це те, що ти хочеш зайняти трохи грошей, щоб купити дурну іграшку або іншу нісенітницю, тоді йди до своєї кімнати та лягайте спати. Подумайте, чому ти такий егоїст. Я багато працюю кожен день, і мені не подобається таке дитячу поведінку ».
Маленький хлопчик тихо пішов у свою кімнату і закрив двері. Чоловік сів і став ще більше злитися на питання хлопчика.
Як він посмів ставити такі питання тільки заради грошей? Приблизно через годину чоловік заспокоївся і почав думати: «Може, йому дійсно потрібно було щось купити на ці 300 рупій, і він дійсно не дуже часто просить грошей!»
Чоловік підійшов до дверей кімнати маленького хлопчика і відкрив двері: «Ти спиш, синку?» Він запитав. «Ні, тато, я прокинувся», – відповів хлопчик. «Я думав, може бути, раніше я був занадто суворий з тобою», – сказав чоловік. «Це був довгий день, і я виплеснув своє роздратування. Ось 300 рупій, які ти просив ».
Маленький хлопчик сів прямо, посміхаючись: «О, спасибі, тату!» Він закричав.
Потім, заліз під подушку, він витягнув кілька зіпсованих записок. Чоловік, побачивши, що у хлопчика вже є гроші, знову почав злитися. Маленький хлопчик повільно порахував свої гроші, потім подивився на свого батька.
«Навіщо тобі гроші, якщо вони у тебе вже були?» – пробурчав батько. «Тому що мені не вистачало, але тепер у мене є», – відповів хлопчик.
«Папа, у мене є 500 рупій зараз. Можу я купити годину твого часу? Будь ласка, приходь завтра раніше. Я б хотів повечеряти з тобою ».
Батько був ошелешений.
Мораль: це всього лише коротке нагадування всім, хто так старанно працює в життя! Ми не повинні пропускати час крізь пальці, не провівши деякий час з тими, хто дійсно важливий для нас, близькими нашому серцю.
Якщо ми помремо завтра, компанія, на яку ми працюємо, легко замінить нас в лічені дні.
Але сім’я і друзі, яких ми залишимо, будуть відчувати втрату до кінця свого життя.
Якщо подумати, ми більше віддаємо роботі, ніж сім’ї.

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.