Притчі Ісуса: Притчі про підрахунок вартості. Зробіть висновок з цієї притчі

Він каже їм серйозно подумати про ціну, пов'язаної з проходженням за Ним. Чи готові ви заплатити цю ціну?

Аудиторія: великий натовп
Контекст: люди розмовляють з натовпом, що слідувала за Ним.
Ключовий вірш: “Припустимо, хтось із вас хоче побудувати вежу. Чи не могли б ви спочатку сісти та оцінити вартість, щоб побачити, чи вистачить у вас грошей на її будівництво?” (Луки 14:28)

Здавалося, що Ісус ніколи не був зацікавлений в залученні натовпу заради неї самої. Він знав, що люди тягнуться до Нього через Його чудес і популярності. Він завжди кидав виклик їх мотивами. Тут Лука говорить нам, що Ісус випадково повертається до натовпу, яка слідує за Ним, і починає говорити про ціну учнівства.

Він каже їм: “Уявіть, що ви хочете побудувати вежу. Хіба ви не вважаєте за вартість, перш ніж почати, щоб вам не довелося відмовлятися від проєкту на півдорозі? Або подумайте про короля, який збирається піти на війну. Подумайте про розмір своєї армії, і якщо він знає, що не може перемогти, хіба він не збирається укласти угоду?”

Він каже їм серйозно подумати про ціну, пов’язаної з проходженням за Ним.

Ісус вчить

Притча про зниклу вівцю

Уривок: від Луки 15: 3-7
Аудиторія: великий натовп (включаючи податківців, грішників, фарисеїв і книжників).
Контекст: поки Ісус звертається до натовпу, фарисеї починають бурчати про низький моральний рівень людей, з якими Ісус асоціювався.
Ключовий вірш: “Кажу вам, що точно так само на небесах буде більше радості над одним грішником, який кається, ніж над дев’яноста дев’ятьма праведниками, яким не потрібно каятися” (Луки 15: 7)

Коли Ісус чує, як фарисеї принижують Його за спілкування з грішниками, Він починає наставляти їх про Божу пристрасть тих, що заблукали. У Божому домобудівництві пастир залишає своє стадо, щоб знайти одну загублену вівцю, і, знайшовши її, радіє.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.