Притчі Ісуса: Притча про нову тканини і нових хутрі

Ісус каже до них, що будь-яка спроба виправити те, чого не вистачало в традиційних висловах праведності юдаїзму, тільки погіршить становище.

Коли люди говорять про служіння Ісуса, легко зосередитися на його чудеса. Ісус зробив кілька дивовижних подвигів, яких світ ніколи не бачив (і з того часу не бачив). Але однією з найбільш захопливих речей в Його служінні був Його стиль викладання.

Ісус навчав, використовуючи притчі – прості історії, призначені для того, щоб передати духовний урок. Він настільки ототожнений з цим стилем навчання, що Євангеліє від Марка говорить нам, що “Він нічого не сказав їм, не використовуючи притчу” (Марка 4: 34а).

Притчі від Матвія

Матвій був особливо зосереджений на тому, щоб переконати євреїв в тому, що Ісус був Месією. Одним зі способів досягнення цієї мети було зосередження свого послання на навчаннях Ісуса і їх перетині з єврейською вірою і традиціями. Ось чому ми знаходимо так багато притч, унікальних для Матвія, таких як “Нещадний слуга”, “Працівники у винограднику” та “Десять дів”.

Притча про нову тканину і нове хутро

Ісус вчить

Уривок: від Матвія 9: 16-17, від Марка 2: 21-22, від Луки 5: 36-38.
Аудиторія: учні Іоанна Хрестителя.
Контекст: учні Іоанна запитують Ісуса, чому фарисеї постять, а Його учні немає.
Ключовий вірш: “Ніхто не пришиває клаптик нової тканини на старому одязі, тому що латочка відділяється від одягу, і вона стає гірше” (Матвія 9:16).

Релігійний істеблішмент першого століття очікував Месію. У їхньому розумінні Він прийде і буде засновувати традиції та звичаї юдаїзму. Навіть учні Іоанна Хрестителя не знали, як зрозуміти, чому Ісус не дотримувався загальноприйняті юдейські звичаї.

Ісус каже до них, що будь-яка спроба виправити те, чого не вистачало в традиційних висловах праведності юдаїзму, тільки погіршить становище. Як шматок нової тканини, вшитий в старий одяг, Ісус приносив те, що не відповідало релігійним традиціям того часу.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.