Притчі Ісуса: Притчі про лампу і про мудрих і дурних будівельників.

Люди вірили, що Тора була найнадійнішою підставою, на якому можна будувати своє життя.

Притча про лампу

Уривок: від Матвія 5: 14-16, від Марка 4: 21-22, від Луки 8:16.
Аудиторія: велика публіка
Контекст: Нагірна проповідь.
Ключовий вірш: “Так нехай світить світло ваше перед іншими, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого Небесного” (Матвія 5:16).

Будинки першого століття в Палестині були скромними, і для їх освітлення не було потрібно багато світла. Люди використовували дуже маленькі масляні лампи, які легко поміщалися під невеликий таз. Але ідея запалити лампу і поставити її під чашу абсурдна. Це було б не тільки марною тратою світла, а й марнотратством масла.

Подібно лампі, послідовників Ісуса слід поставити на чільне місце, де буде чітко видно світло всередині них.

Притча про мудрих і дурних будівельників

Ісус вчить притчами

Уривок: від Матвія 7: 24-27, від Луки 6: 47-49.
Аудиторія: велика публіка
Контекст: Нагірна проповідь.
Ключовий вірш: “Отже, всякий, хто чує ці мої слова і втілює їх у життя, подібний до мудреця, який збудував свій дім на камені” (Матвія 7:24).

Слухати слова Ісуса і втілювати їх в життя – це все одно що будувати свій будинок на міцному і надійній підставі, яке зможе витримати життєві бурі. Ісус протиставляє це небезпекам ігнорування Його слів, які Він порівнює з побудовою свого життя на піску.

Це було б приголомшливою заявою для людей, що слухали проповідь Христа, тому що вони вірили, що Тора була найнадійнішою підставою, на який можна будувати своє життя.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.