Притчі Ісуса: Притча про смоковниці і притча про десять дів

Ісус промовляє до учнів, що Його послідовники будуть підготовлені до Його пришестя. Вони не збираються відволікатися і дивуватися, коли Він прийде.

Притча про смоковниці

Уривок: від Матвія 24: 32-35, від Марка 13: 28-29, від Луки 21: 29-31.
Аудиторія: учні
Контекст: Ісус вчить учнів про останні часи
Ключовий вірш: “Навіть так, коли ви бачите все це, ви знаєте, що це близько, прямо біля дверей” (Матвія 24:33).

Фігові дерева – одне з небагатьох дерев в Юдеї, які щорічно втрачають листя. Коли на фігових деревах почали рости листя, це було ознакою того, що пшениця була готова до збору врожаю. Ісус промовляє до учнів, що ті ознаки, що Він дав їм про те, що повинно було статися (вірші 4-29), будуть сигналом про те, що кінець близький.

Плоди Фіга

Притча про десять дів

Уривок: від Матвія 25: 1-13.
Аудиторія: учні
Контекст: Ісус вчить учнів про останні часи
Ключовий вірш: “Тож пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години” (Матвія 25:13).

Є багато розбіжностей з приводу значення цієї притчі. Його інтерпретація зазвичай пов’язана з богословськими нахилами людини, що інтерпретує його. Однак на самому базовому рівні це просто зрозуміти.

Притча про 10 дів, які чекають, щоб супроводжувати нареченого в будинок нареченої в рамках традиційної процесії. Коли оголошують, що він їде, тільки п’ятеро з них підготовлені з додатковим маслом для ламп. Непідготовлені діви намагаються отримати масло в інших, але, знаючи, що вони закінчаться, підготовлені діви відмовляються. Дурні діви біжать за пальним, але сумують за нареченим і не можуть бути присутніми на весільному бенкеті.

Ісус промовляє до учнів, що Його послідовники будуть підготовлені до Його пришестя. Вони не збираються відволікатися і дивуватися, коли Він прийде.

Схожі статті

В гостях спробувала цей смаколик та випросила собі рецепт: пухкий морквяний пиріг зі сметанним кремом

Морквяний пиріг має не лише ефектний яскравий вигляд, а й є дуже смачним. Випічка пухка, ніжна і не суха. Пиріг виходить вологим як кекс, а сметанний крем довершує цю страву.

Улюблений салат “Грибна галявина” з копченим м’ясом: виходить водночас і соковитий, і такий ніжний. Ідеально

Шарові салати – найкращий варіант страви для будь-якого свята. Розповідаємо, як приготувати смачну закуску з куркою та грибами, яка приємно здивує всіх.

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.