Притчі Ісуса: Притча про стійку вдові, притча про митаря і збирача податків

Ісус використовував притчу про фарисея і збирача податків як спосіб повідомити про небезпеку занадто високої думки про себе.

Притча про стійку вдові

Уривок: від Луки 18: 2-8
Аудиторія: учні
Контекст: вчення про наполегливу молитву
Ключовий вірш: “І не вчинить Бог правосуддя для обраних Своїх, які волають до нього день і ніч? Чи буде Він і далі відкладати їх? ” (Луки 18: 7)

Щоб навчити учнів молитися, не здаючись, Ісус розповів історію про вдову, яка постала перед нечесним суддею. Без можливості заплатити йому все, що вона могла зробити, це приставати до нього, вимагаючи справедливості. Згодом вона втомила суддю, і він виніс рішення на її користь.

Хоча Ісус спонукає нас моделювати наше молитовне життя за зразком цієї вдови, Він не говорить, що суддя подібний до Бога. Фактично, Його точка зору полягає в тому, що якщо навіть поганий суддя може з часом вимотати, наскільки більше Творець всесвіту хоче дати вам все хороше?

Так, по вірі вам буде!
Так, по вірі вам буде!

Притча про фарисея і збирача податків

Уривок: від Луки 18: 10-14
Аудиторія: великий натовп
Контекст: “Тим, хто був упевнений у своїй праведності та дивився на всіх зверхньо, Ісус розповів цю притчу” (Луки 18: 9):
Ключовий вірш: “Бо всі, хто підносять себе будуть принижені, і смиренні будуть піднесені” (Луки 18: 14б).

Самоправедність – це одна з рис, від якої Ісус, схоже, не хотів страждати. Він використовував притчу про фарисея і збирача податків як спосіб повідомити про небезпеку занадто високої думки про себе.

Податківець і фарисей підійшли помолитися, і фарисей більшу частину часу вітав себе з тим, який він був праведним, навіть доходячи до того, що дякував Богові за те, що він не був грішником, як збирач податків. Але податківець бив його в груди та просив Бога помилувати його.

За словами Ісуса, це був збирач податків, який повернувся додому виправданим.

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.