Праведність вище фарисеїв. Про що вчить Ісус?

"Кажу вам, що, якщо ваша праведність не перевищить праведність фарисеїв і книжників, ви не ввійдете в Царство Небесне" (Матвія 5:20).

Вони ускладнили вхід в Царство Боже

“Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри! Закриваєте двері Царства Небесного в особах людей. Самі не входите і не впустіть тих, хто намагається увійти “(Матвія 23:13).

Багато релігійні лідери часів Ісуса віддалилися від проблемних людей. У них був довгий список людей, недостойних їх присутності: податківці, самаритяни, п’яниці, повії та інші. Їх сепаратистський менталітет ізолював їх від людей, які найбільше потребували Бога.

Ісус сказав, що хворі найбільше потребують лікаря (Марка 2:17), і його поведінка продемонструвала цю істину. Він не уникав грішників. Він проводив з ними час, і вони були притягнуті до Нього.

Вони нехтували милосердям, справедливістю і вірністю.

Так, по вірі вам буде!
Так, по вірі вам буде!

“Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри! Ви даєте десяту частину своїх пахощів – м’яту, кріп і кмин. Але ви нехтували більш важливими питаннями закону – справедливістю, милосердям і вірністю. Практикували останнє, не нехтуючи першим. Ви, сліпі вожді! Відціджуєте комара, а верблюда проковтнули “(від Матвія 23: 23-24).

Коли справа дійшла до дотримання правил, фарисеї досягли успіху. Вони зводили це до науки. Але вони ігнорували важливість прояви милосердя, пошуку справедливості та вірності. Правила легко дотримуватися, але набагато легше ігнорувати можливості відреагувати на несправедливість або проявити співчуття.

Для Бога так само важливо, щоб ми використовували моменти, коли людям потрібно побачити Царство в дії, в тому числі допомагати нужденним.

Вони повністю зосередилися на зовнішньої праведності.

“Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри! Чистить чашу і блюдо зовні, а всередині вони повні жадібності та потурання своїм бажанням. Сліпий фарисей! Спочатку очистять чашу і блюдо зсередини, і тоді буде чиста і зовнішність “(від Матвія 23: 25-26).

Тут Ісус був зосереджений на фарисеїв, тому що вони були відповідальні за моделювання благочестивої поведінки стосовно Ізраїлю, але ми повинні визнати, що це універсальна проблема. Всі ми схильні зосереджуватися на тому, що бачать інші, уникаючи при цьому глибокої роботи, яка залишається прихованою від інших.

Легко ігнорувати відносини та поведінку, яких не бачать інші. Насправді ми часто потай потураючи цим імпульсам. Але, як ми бачимо зі слів Ісуса фарисеям, Він звертає увагу.

Праведність вище фарисеїв

У Нагірній проповіді Ісус робить дивовижу заяву:

“Кажу вам, що, якщо ваша праведність не перевищить праведність фарисеїв і книжників, ви не ввійдете в Царство Небесне” (Матвія 5:20).

Євреї, які чули, як Він зробив таку заяву, ставили собі б питання, чи можливо це взагалі.

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.