3 уроки апостола Петра. Вчимося слідувати за Ісусом

Спостереження за розвитком відносин Петра з Ісусом дозволяє нам відчувати себе більш комфортно в нашій схильності до помилок - і багато іншого.

Петро – один з наймиліших персонажів Святого Письма. У його особистості є щось динамічне. З ним так легко ідентифікуватися, тому що він такий справжній чоловік. Ми бачимо, як він відкриває рот в невідповідний час і говорить неймовірні речі. В одну хвилину ви виявите, що він обіцяє безсмертну відданість Ісусу, а в наступну він стоїть у дворі та клянеться, що ніколи не чув про Ісуса.

Петро – це кожен з нас.

Попри те, що Пітер дуже завзятий і імпульсивний, у нього велике серце. І це, ймовірно, те, що змушує Ісуса втягнути цього учня у Свій внутрішній коло. Разом з Яковом та Іваном Петро розділяє близькість з Ісусом, яку інші учні не відчувають.

Подивімось на пару уроків з життя Петра:

1. Смирення – природний відповіли Ісусові.

Лука детально розповідає про покликання Петра. Ісус з’явився на березі Галілеї, забрався в човен і попросив вивести його на човні, щоб Він міг навчити натовп. Так вже вийшло, що човен, яку Він вибрав, належала Петру.

Попрацювавши деякий час, Ісус сказав Петру відвести їх у глибоку воду і скинути мережі. Петро посміхнувся. Вони працювали всю ніч і нічого не впіймали, але він зробив, як йому сказали.

Лука розповідає нам, що сталося далі:

“Коли вони це зробили, вони зловили таку кількість риби, що їх мережі почали рватися. Отже, вони подали знак своїм товаришам в другім човні, щоб вони прийшли та допомогли їм, і вони прийшли та наповнили обидва човни до такої міри, що вони почали тонути. Побачивши це, Симон Петро припав до Ісуса на коліна і сказав: “Відійди від мене, Господи; Я грішник! “(Луки 5: 6-8)

Ми не можемо знати, про що думав Петро, коли називав себе грішною людиною. Все, що ми знаємо, – це те, що цей вплив сили Ісуса змусило його негайно відреагувати на це почуття страху і негідності. Смирення має бути природною реакцією на силу і присутність Бога.

На щастя, відповідь Ісуса завжди один і той же: “Не бійся” (Луки 5:10).

2. Ісус завжди працює, спокутуючи та відновлюючи нас.

Так, по вірі вам буде!
Так, по вірі вам буде!

Як і передбачав Ісус під час останньої вечері, Петро тричі зрадив Господа. Коли він розуміє, що зробив, він гірко плаче (Матвія 26:75).

Хвилювання з приводу воскресіння Ісуса, ймовірно, пом’якшало для Петра. Той факт, що Ісус переміг смерть, як Він обіцяв, було великою перемогою. Але як Петро міг коли-небудь передати всю глибину свого горя? Він, мабуть, відчував, що Ісус більше ніколи не повірить йому.

Те, як Ісус справляється з ситуацією, зворушливо:

“Коли вони закінчили є, Ісус сказав до Симона Петра:” Симон, син Іоанна, чи любиш ти мене більше цих? ”
“Так, Господь, – сказав він, – ти знаєш, що я люблю тебе “.
Ісус сказав: “Нагодуйте моїх ягнят “.
І знову Ісус сказав: “Симон, син Іоанна, чи любиш ти мене? ”
Він відповів: “Так, Господи, ти знаєш, що я люблю тебе “.
Ісус сказав: “Подбайте про моїх овець “.
Втретє він сказав йому: “Симон, син Іоанна, чи любиш ти мене? ”
Петру було боляче, тому що Ісус запитав його втретє: “Чи любиш ти мене? ” Він сказав: “Господи, ти все знаєш, ти знаєш, що я люблю тебе. ”
Ісус сказав: “Нагодуйте моїх овець” (Іван 21: 15-17).

Зверніть увагу на те, що Ісус запитує, чи любить Його Петро один раз за кожен раз, коли Петро заперечував, що знає Його. Коли Петро відповідає, що любить Господа, Ісус закликає його піклуватися про своїх овець. Ісус ніжно і щиро говорить Петру, що його невдача не позбавила його права виконувати роль вірного союзника Христа.

Те ж вірно і для нас. У всіх нас бувають моменти разючих невдач, але це не означає, що шляху назад немає. Ісус постійно працює в нашому житті, спокутуючи та відновлюючи нас.

3. Сміливість – ознака того, що ви близькі до Ісуса.

Петро та Іван були замкнені храмової вартою за проповідь про Ісуса. На наступний день старійшини та книжники зустрілися в Єрусалимі та почали розпитувати двох учнів. Петро відразу ж говорить і проповідує їм про Ісуса.

На закінчення він каже їм: “Порятунок ні в кого іншого, бо немає іншого імені під небом, даного людству, що ним би спастися ми мали” (Дії 4:12).

Потім Лука говорить нам:

“Коли вони побачили мужність Петра та Іоанна та усвідомили, що вони неосвічені, звичайні люди, вони були здивовані та помітили, що ці люди були з Ісусом” (Дії 4:13).

У них не було нічого особливого. У них не було фантастичного релігійної освіти та вони не походили з відомих сімей. Що у них дійсно було, так це близькість до Ісуса, яка робила їх безстрашними та сміливими. І це мужність відкрило двері до Євангелія, які не змогли б відкрити ніякі інші атрибути.

Якщо ми близькі до Ісуса, це також проявиться в нашій сміливості.

Вчимося слідувати за Ісусом

Присутність різних персонажів Нового Завіту дає нам уявлення про те, що означає для звичайних людей слідувати за Ісусом. Спостереження за розвитком відносин Петра з Ісусом дозволяє нам відчувати себе більш комфортно в нашій схильності до помилок – і багато іншого.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.